Γιώργος Κύρτσος: Η Τρόικα ζητά μείωση συντάξεων

Γιώργος Κύρτσος: Η Τρόικα ζητά μείωση συντάξεων
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές, από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά την Μεγ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εξηγεί πως η Τρόικα έχει ζητήσει περικοπές στις συντάξεις που φτάνουν τα 2 δις ευρώ. Τις δηλώσεις του καταδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ισχυριστεί πως η ΝΔ προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις

Ο Γιώργος Κύρτσος βρέθηκε καλεσμένος της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ και μίλησε μεταξύ άλλων για το σημαντικότερο θέμα, το οποίο ζητά επίμονα η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, που δεν είναι άλλο από τις συντάξεις. “Αυτή τη στιγμή οι συντάξεις τραβάνε 13 έως 14 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η γραμμή της Τρόικας είναι, ‘ρίξτε το αυτό στα 11’, γιατί αν δεν το ρίξετε δεν θα μπορέσετε να κρατήσετε πρωτογενές πλεόνασμα και αν δεν έχετε πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος”

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε: “Πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός διάλογος και να πει κάποιος ότι ξεκινάω από τα ρετιρέ, βάζοντας ένα πλαφόν στα 2000€ και κάτω και να δούμε στη συνέχεια τι μειώσεις μπορούν να γίνουν και παρακάτω (σ.σ. στις συντάξεις)”.

Οι δηλώσεις Κύρτσου προκάλεσαν την αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: “Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος είναι παραπάνω από αποκαλυπτικός ως προς την πρόθεση του κόμματός του για μείωση των -ήδη πενιχρών- συντάξεων. Αυτή είναι η περίφημη “έξοδος” από το μνημόνιο αλά Σαμαρά” σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως, πως παρά το γεγονός ότι ο κύριος Κύρτσος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ, ο ίδιος ασκεί κριτική και στο κόμμα με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του Μαΐου, λέγοντας πως αυτό ισχυρίζεται ψευδώς πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα