Αργεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, λέει η κυβέρνηση

Αργεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, λέει η κυβέρνηση
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND RESORT ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ EUROKINISSI

Και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να κρατήσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο ζεστό, με το βλέμμα στην προεδρική εκλογή. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες, που είχε αποσυρθεί πριν τις ευρωεκλογές λόγω των αντιδράσεων χιλιάδων πολιτών αλλά και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, αλλά και “ξέρα” που απειλεί να προκαλέσει κυβερνητικό ναυάγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικομματική κάθε άλλο παρά βιάζεται να ολοκληρώσει την επεξεργασία του νέου σχεδίου, παραπέμποντας τη νέα δημόσια διαβούλευση και την κατάθεση του στη Βουλή για αργότερα, για την ακρίβεια το νωρίτερο στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Επιτίθεται εν τω μεταξύ στο ΣΥΡΙΖΑ πως σπεύδει να εγείρει ζήτημα για ένα νομοσχέδιο του οποίου το περιεχόμενο δεν είναι καν γνωστό, φοβούμενη δύο πράγματα:

Πρώτον την ανακίνηση των διαφωνιών στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης. Δεύτερον, το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη μικρή ΔΕΗ συνεχίζει τις ασκήσεις ετοιμότητας για τη συγκρότηση του ευρύτερου αντικυβερνητικού μετώπου, που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ανασταλτικό ρόλο στην προεδρική εκλογή.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραπέμψει το νομοσχέδιο αορίστως στις καλένδες, καθώς έχει συμφωνήσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαπραγμάτευσης με την τρόικα στην ταχεία θέσπιση νομοθεσίας για τις παράκτιες ζώνες και μάλιστα με στόχο τη διευκόλυνση στρατηγικών επενδύσεων. Εκτός εάν τη λύση δώσει η πολιτική ζωή και το νομοσχέδιο δεν προλάβει να κατατεθεί ποτέ λόγω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, που ακόμη και πολλά γαλάζια στελέχη θεωρούν πιθανές ανάλογα με την πορεία της επόμενης διαπραγμάτευσης το φθινόπωρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα