Βίντεο: Το διπλό λάθος που ‘οδηγεί’ σε σύγκρουση

Βίντεο: Το διπλό λάθος που ‘οδηγεί’ σε σύγκρουση

Ένα βίντεο που δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν η έλλειψη υπομονής από έναν οδηγό συνοδεύεται και από τη μη τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους οδηγούς...

Ευτυχώς, αυτή η σύγκρουση συνέβη με αρκετά χαμηλή ταχύτητα, όμως, παρόμοια περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν πολύ πιο άσχημα αποτελέσματα.

Το βίντεο προέρχεται από την κάμερα που έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του ένας οδηγός στη δυτική Ρουμανία, και αναρτήθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια. Είναι ένα βίντεο το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί και στους ελληνικούς δρόμους, όπου παρόμοια περιστατικά αποτελούν καθημερινή ρουτίνα.

Η δημοσίευση ου βίντεο συνοδεύεται από μια προτροπή προς τους χρήστες διαδικτύου προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το ποιος φταίει για τη σύγκρουση.

Η τοπική Αστυνομία υπέδειξε ως υπεύθυνο τον οδηγό του VW Polo επειδή δεν έλεγξε τον αριστερό του καθρέπτη πριν κάνει τον ελιγμό, ενώ δεν χρησιμοποίησε και το φλας.

Όμως δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ρίχνουν ευθύνη και στον οδηγό της μοτοσικλέτας, ο οποίος κινείται είτε επάνω στη διαχωριστική γραμμή, είτε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας (θυμίζει κάτι από Ελλάδα;), κάτι που δεν προβλέπεται από κανέναν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος πάντων. Όπως και να έχει το θέμα, η ουσία είναι μια και δεν αλλάζει. Η κίνηση στους δρόμους χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, υπομονή και σεβασμό όλων όσων μοιράζονται τον δρόμο μαζί σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα