Μήπως να εξετάζαμε ξανά τα περί ‘ισχυρού’ φύλου;

Μήπως να εξετάζαμε ξανά τα περί ‘ισχυρού’ φύλου;
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πώς αν εξετάσουμε ψυχρά την ανδρική και τη γυναικεία φύση, μπορεί να καταρριφθεί σε λίγα μόλις λεπτά ο υπεραιωνόβιος μύθος του δυνατού, ανδρικού στοιχείου σε αυτό τον πλανήτη

Επιμέλεια: Γιάννης Μουρατίδης

Όπως γνωρίζουμε από τη βιολογία, τα ανδρικά κύτταρα έχουν δύο τύπους χρωμοσωμάτων τα X και τα Y, ενώ τα γυναικεία έχουν μόνο το X. Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, αυτή δεν είναι μια από τις περιπτώσεις που είναι καλό να έχεις περισσότερα, γιατί η ύπαρξη δύο χρωμοσωμάτων είναι υπεύθυνη για αυξημένες πιθανότητες ασθενειών στους άνδρες.

Όταν το αρσενικό χρωμόσωμα X περνά στο γυναικείο οργανισμό, αναγνωρίζεται ως “προβληματικό” και απενεργοποιείται. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν ήξεραν πως γίνεται αυτό. Ήρθε όμως στο φως της δημοσιότητας μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Michigan, η οποία λέει ότι ένα τμήμα του γυναικείου γενετικού υλικού, το οποίο είναι μια παραλλαγή του γνωστού RNA,  “επιτίθεται” στο X αρσενικό χρωμόσωμα και το απενεργοποιεί.

Τα πείραμα έγινε σε ποντίκια, αλλά οι επιστήμονες είναι σχεδόν βέβαιοι ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στους ανθρώπους.

Στόχος των επιστημόνων είναι να εκπαιδεύσουν το γυναικείο RNA να διαγράφει μόνο τα βλαβερά στοιχεία του ανδρικού X χρωμοσώματος και να κρατά τα θετικά.

Οι θηλυκές γάτες της ράτσας Calico, έχουν κατά τόπους χρωματισμούς στο τρίχωμά τους, οι οποίοι εξαρτώνται από το X χρωμόσωμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο οργανισμός της γάτας δεν “επιτίθεται” αδιάκριτα στο X ανδρικό χρωμόσωμα. Με κάποιο τρόπο κάνει μια επιλογή ποιότητας και στη συνέχεια αποφασίζει ποιο από τα δύο X θα απενεργοποιήσει.

Οπότε ίσως κάποια στιγμή εκπαιδεύσουμε και τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα