Η Μόσχα ‘ανοίγει’ και πάλι τους αεροδιαδρόμους της για την Τουρκία

default image

Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ήρε την απαγόρευση στις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, που είχε τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβρη.

Η Ρωσία ήρε την Κυριακή την απαγόρευση που είχε επιβάλει στις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η κυβέρνηση.

Η Ρωσία είχε απαγορεύσει τις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, που ήταν ένας δημοφιλής προορισμός των Ρώσων για τις διακοπές τους, μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συμφώνησαν εξάλλου να συναντηθούν κατ’ ιδίαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Κίνα, που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεών τους, οι οποίες είχαν παγώσει μετά την κατάρριψη, πέρσι, ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Και στο μέτωπο της Συρίας, οι πρόεδροι Τουρκίας και Ρωσίας συμφώνησαν την Παρασκευή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία. Μάλιστα, ο Ερντογάν φαίνεται πως ενημέρωσε τον Πούτιν για την επίθεση και την κατάληψη στα συροτουρκικά σύνορα από δυνάμεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα