Το Nissan X-Patrol Design Study δείχνει το μέλλον των SUV

Το Nissan X-Patrol Design Study δείχνει το μέλλον των SUV

Μπορεί να σκέφτεστε ότι υπάρχουν ήδη αρκετά SUV στην αγορά, αλλά η νέα γενιά των compact crossovers, όπως το Juke της Nissan και της Renault Captur αποδεικνύουν ότι υπάρχει άφθονος χώρος για νέες προτάσεις.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα SUV, τα φτιαγμένα για πιο σκληρή χρήση off-road καθώς και τα πρακτικά crossovers αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αγοράς και ανταγωνίζονται τα σεντάν και hatchbacks.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την παράμετρο και βρίσκουν συνεχώς τρόπους να διευρύνουν την αγορά των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω. Όπως για παράδειγμα το επερχόμενο στην Β-κατηγορία crossover της Kia αλλά και το SUV της Jaguar, που πρόκειται να παρουσιαστούν στη Φρανκφούρτη τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ανεξάρτητοι σχεδιαστές που ακολουθούν αυτή την τάση. Όπως ο απόφοιτος του IED του Τορίνο, ο Samir Sadikhov από το Αζερμπαϊτζάν που έχει κυκλοφορήσει εικόνες από την σχεδιαστική του σπουδή για ένα μελλοντικό SUV με το όνομα Nissan X-Patrol.

Το φουτουριστικό μοντέλο είναι μια μελέτη για ένα νέο μοντέλο Patrol, για το οποίο ο Sadikhov λέει ότι, « αποτίει φόρο τιμής στο μοντέλο της Nissan που απευθύνεται στους λάτρεις της ακραίας περιπέτειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα