Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα στην Αφάντου Ρόδου

Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα στην Αφάντου Ρόδου

Ποια είναι τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για τα ακίνητα στην Αφάντου Ρόδου. Στο σφυρί και 12 ακίνητα στην Πλάκα

Τέσσερα είναι τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Πρόκειται για τις:

Aegean Sun Investments Limited

Dimand Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών

M.A. Angeliades Inc.

Ξεν. Τορ. Εμπ. Γεωργ. Οικ. Επιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου

Για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του και αφού προηγηθεί εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων ενώ στη συνέχεια θα γίνει η αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Προς αξιοποίηση 12 ακίνητα στην Πλάκα

Εν τω μεταξύ, 26 νέα ακίνητα εντάχθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών του ΤΑΙΠΕΔ. Τα 12 από αυτά βρίσκονται στην ιστορική περιοχή της Πλάκας. Δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το Ταμείο δίνει τα δικαιώματα επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ: “Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται αρκετά ημιτελή και εγκαταλειμμένα κτίσματα, η αξιοποίηση τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας, με σημαντικά οφέλη τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και για την περαιτέρω οικιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής”.

Τα υπόλοιπα 14 ακίνητα, που αξιοποιούνται μέσω της πλατφόρμας, είναι κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα