Σκουριάζοντας στην εξουσία

Σκουριάζοντας στην εξουσία
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη για τις Σκουριές, που δεν έγινε ποτέ. Η τέχνη του πολιτικάντη, που ακόμα και στην πιο κρίσιμη στιγμή σκέφτεται το φαίνεσθαι και την επικοινωνία

Οι λάτρεις των ταινιών με θέμα τη μαφία, γνωρίζουν ότι οι ήρωες που μιλάνε πολύ, προαναγγέλλουν χτυπήματα ή κομπάζουν γι’ αυτά, ούτε ισχύ έχουν, ούτε μακροημερεύουν. Συνήθως ξεφτιλίζονται ή μας αποχαιρετούν νωρίς.

Αντίθετα, οι σιωπηλοί, που προετοιμάζουν καλά το χτύπημά τους, μπορεί να φτάσουν μέχρι το τέλος της ταινίας ή να παίξουν και στο Sequel.

Η πολιτική μπορεί να μην ασκείται με όρους μαφίας (λέμε και κανένα αστειάκι να περνά η ώρα), αλλά το βέβαιο είναι ότι οι μεγάλες εξαγγελίες, όταν γίνονται απλώς για προεκλογικούς λόγους, είναι καταδικασμένες να διαψευσθούν και μάλιστα με μεγάλο θόρυβο.

Το “λουκέτο” στις Σκουριές από τον Σκουρλέτη είναι μια τέτοια περίπτωση. Αν πιστεύεις πράγματι ότι η επένδυση αυτή βλάπτει και ότι η εταιρεία δεν τηρεί τους κανόνες φροντίζεις κάθε απόφασή σου να είναι τόσο καλά μελετημένη, ώστε να μην ανατραπεί. Κοιτάς το αποτέλεσμα και όχι το προσωρινό όφελος και τα ψηφαλάκια.

Να ξεκαθαρίσω ότι προσωπική μου άποψη είναι ότι καμία επένδυση δεν μπορεί να γίνεται άνευ όρων και προϋποθέσεων και χωρίς σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, όσο φτωχή και αν είναι μια χώρα και όσο και αν χρειάζεται επενδύσεις. Αλλά εγώ δεν χαράσσω πολιτική. Ούτε αποφασίζω. Αυτοί που κόπτονται δήθεν και αποφασίζουν, πόσο καλά θωρακίζουν τις όποιες αποφάσεις τους, ώστε να μην είναι διάτρητες;

Ήρθε λοιπόν το ΣτΕ και σύμφωνα με πληροφορίες ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη να ανακληθεί  η λειτουργία των μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Προσέξτε τι ακολουθεί μετά.

Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Σακελλαρίου,  οποίος επελέγη πριν μερικές μέρες στη θέση του από το υπουργικό συμβούλιο, βγάζει ανακοίνωση και διαψεύδει την παραπάνω πληροφορία.

Ο κ. Σακελλαριου λοιπόν με ανακοίνωση του γραφείου του, διέψευσε την είδηση, υποστηρίζοντας: “επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Λέτε κάποιος να του υπαγόρευσε αυτή την ανακοίνωση; Μόνο κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να υποθέσει κάτι τέτοιο σε μια χώρα, όπου οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση υπάρχει και περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης όμως πατώντας και στην ανακοίνωση Σακελλαρίου κάνει λόγο για παραχάραξη.

Θα κερδίσει λοιπόν λίγο χρόνο, μέχρι να οριστικοποιηθεί η εξαπάτηση και η τσάμπα μαγκιά.

Η απογοήτευση από την προχειρότητα, την ανεπάρκεια και την κουτοπονηριά της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι κάτι νέο.

Όπως αναφέραμε πρόσφατα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πότε επειδή δεν ήταν προετοιμασμένη, πότε επειδή δεν θέλει να ανοίξει νέα μέτωπα, πότε επειδή προεκλογικά “είπαμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα”, η κυβέρνηση φαίνεται σαν να έχει βάλει στόχο να διαψεύσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Και δεν μιλάω για αυτές που άπτονται των οικονομικών. Εκεί να δεχθούμε ότι μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και μας απείλησαν με κατάρρευση. Υπάρχει όμως μια σειρά,  δεσμεύσεων που αθετήθηκαν και δεν έχουν σχέση με πλεονάσματα, χρέη και αγορές.

Από τις Σκουριές, στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και από τις αλλαγές στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας στον φράχτη στον Έβρο, που παραμένει στη θέση του.

Πάντα υπάρχει κάποιο άλλοθι για να μην κρατάς το λόγο που δίνεις. Αλλά το να βγαίνεις και από πάνω, επειδή παίρνεις μια απόφαση, που γνωρίζεις ότι θα ακυρωθεί στη συνέχεια, πρέπει να είσαι πολύ ΠΑΣΟΚ για να το κάνεις.

Δηλαδή διψασμένος για εξουσία και χωρίς ντροπή για όσες υποσχέσεις δεν τήρησες.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι Διευθυντής Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα