Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου: Στην εντατική ο θρυλικός αρσιβαρίστας

Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου: Στην εντατική ο θρυλικός αρσιβαρίστας
Naim Suleymanoglu, a Turkish hero known as Pocket Hercules, lifts 335kg Monday, July 22, 1996 at the Summer Olympics in Atlanta. Suleymanoglu became the first weightlifter in Olympic history to earn three gold medals. (AP Photo/Michael Probst) AP / Michael Probst

Έχει υποβληθεί σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια. Τι λένε οι θεράποντες ιατροί

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αρσιβαρίστας, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Bakırköy Sadi Konuk» της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σουλεϊμάνογλου υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια και πλέον η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αφού η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά τα τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο θρυλικός αθλητής βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και πιθανότατα θα υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος.

«Ο εθνικός μας αρσιβαρίστας μπήκε στο νοσοκομείο πριν από 15-20 ημέρες και λαμβάνει θεραπεία, στην οποία δείχνει να ανταποκρίνεται. Παραμένει συνδεδεμένος με μηχανήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάστασή του μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε ένας εκ των θεραπόντων ιατρών.

Ο «Ηρακλής τσέπης» όπως τον αποκαλούν (σ.σ.: έχει ύψος 1,47 μ.) πριν μια εβδομάδα είχε πάρει εξιτήριο όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διακομιστεί εκ νέου στο νοσοκομείο.

Ο γεννημένος στη Βουλγαρία αρσιβαρίστας, κατέκτησε κατά την διάρκεια της καριέρας του τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, πέντε χρυσά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, δύο χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα χάλκινο.

(Φωτό: AP / Michael Probst)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα