ΝΔ: Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις οδηγούν σε ΕΔΕ με εντολή Παπαμιμίκου

ΝΔ: Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις οδηγούν σε ΕΔΕ με εντολή Παπαμιμίκου
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Μητσοτάκης και Γεωργιάδης καταγγέλλουν τον Μεϊμαράκη ότι χρησιμοποιεί τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία. Ο Μεϊμαράκης απαντά στην επιστολή Άδωνι ότι αιτείται παραπολιτικά και αντικαταστατικά πράγματα, ενώ ο Παπαμιμίκος έδωσε εντολή να γίνει ΕΔΕ για τις εν λόγω καταγγελίες. Στο πλευρό του Τζιτζικώστα ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου που τονίζει με τη νομική του ιδιότητα ότι δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα εκλογιμότητας καθώς ο πρωθυπουργός μπορεί να μην είναι βουλευτής

Επανέρχεται η ένταση για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου στη ΝΔ με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη να κατηγορούν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για αθέμιτες πρακτικές στην εσωκομματική διαδικασία, ενώ ο Αντρέας Παπαμιμίκος ζήτησε να γίνουν μέχρι και ΕΔΕ! 

Πιο συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι κάποιος από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού τηλεφώνησε στον πρώην βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Μπεκίρη και του ζήτησε να στηρίξει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη εγκαλούν την πλευρά Μεϊμαράκη ότι χρησιμοποιεί τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μεϊμαράκη.

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο ωστόσο το καταδίκασε.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη κατήγγειλε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ Φώτης Σιάνης χθες αποπειράθηκε να έρθει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη.

Άγνοια  δηλώνει και η πλευρά Μεϊμαράκη σημειώνοντας παράλληλα ότι η γραμματεία στην οποία προΐστατο ο Φώτης Σιάνης δεν υπάρχει πια.

Απάντηση Μεϊμαράκη σε Άδωνι: Τα αιτήματά σου είναι παραπολιτικά και αντικαταστατικά

Ενδεικτική της έντασης που υπάρχει είναι και η απάντηση συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην επιστολή Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντας αντικαταστατικό το αίτημα της διεξαγωγής debate και τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων για την παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων. «Το καταστατικό της ΝΔ το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση» τονίζουν οι συνεργάτες του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ.

Χ. Αθανασίου: Ο Τζιτζικώστας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός χωρίς να είναι βουλευτής

Την ίδια στιγμή ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιχειρεί να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται για το κώλυμα εκλογιμότητας που έχει ο νεαρός περιφειάρχης και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Σύμμαχος στην νομική επιχειρηματολογία που αναπτύσσει το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα και ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου με την ιδιότητα του νομικού σε ζητήματα συνταγματικού δικαίου. Με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» τονίζει επικαλούμενος τις συνταγματικές προβλέψεις ότι «πρωθυπουργός μπορεί να γίνει και μη βουλευτής» και επισημαίνει ότι οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού που δεν μπορούν να εκλεγούν βουλευτές μέχρι να λήξει η θητεία τους ακόμη και αν παραιτηθούν «δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι μέλη της κυβέρνησης και να διορισθούν πρωθυπουργοί εφόσον είναι αρχηγοί του κόμματός τους και το κόμμα τους κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα