Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ζητάτε εκλογές εκφράζοντας την αγωνία της διαπλοκής

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ζητάτε εκλογές εκφράζοντας την αγωνία της διαπλοκής
Debate on the Justice system in the plenary of the Greek parliament , in Athens, on March 29, 2016 / , , 29 , 2016 Menelaos Myrillas / SOOC

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι στην πρωτολογία του αναπαρήγαγε πρωτοσέλιδα του ΔΟΛ. Χαρακτήρισε «γκάφα Μητσοτάκη» την αποκάλυψη για την πληρωμή Μαυρίκου από ΝΕΡΙΤ. Δεσμεύτηκε για άρση των παρεμβάσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ στη δικαιοσύνη (Vids)

Ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα συγκροτήματα της διαπλοκής κατήγγειλε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι η διαπλοκή τον πίεσε να ζητήσει εκλογές ενώ ταυτόχρονα τον κατηγόρησε ότι αναπαρήγαγε στην ομιλία του σειρά πρωτοσέλιδων του Βήματος και των Νέων του Σταύρου Ψυχάρη.

«Τα καταφέρατε να ζητήσατε εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για προσφυγή στις κάλπες και υποστήριξε ότι αυτό εκπορεύεται από «πιέσεις» αλλά και από την «αγωνία της διαπλοκής» να μην γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. «Το πρόβλημά σας είναι η αγωνία της διαπλοκής» είπε ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε όμως και ταύτιση του κ. Μητσοτάκη με συγκροτήματα του Τύπου και σε επίπεδα επιχειρηματολογίας επισημαίνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ στην πρωτολογία του αναπαρήγαγε σειρά φράσεων (για τις λάσπες της ειδομένης και το βούρκο της διαπλοκής, για το ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να βγουν από τα γραφεία τους, για ανθρωπιστικές βόμβες) οι οποίες υπήρξαν πρωτοσέλιδα στο Βήμα και στα Νέα. “Διώξτε τον Ψυχάρη από λογογράφο” είπε μάλιστα.

 Κατήγγειλε, όμως, τον κ. Μητσοτάκη ότι αναπαράγει και πρωτοσέλιδα της «ναυαρχίδας του κίτρινου Τύπου» του «γνωστού κομιστή» του πρώτου θέματος. «Αν κάποιος είναι καφετζής ή μπάρμπαν είναι έντιμη δουλειά. Το να βγάζει λεφτά έξω και να κλέβει το ελληνικό δημόσιο δεν είναι έντιμη δουλειά. Το να είναι λαμόγιο δεν είναι έντιμη δουλειά» είπε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης «γκάφα» του κ. Μητσοτάκη την αναφορά του σε πληρωμή του Μαυρίκου του κυκλώματος εκβιαστών από την ΝΕΡΙΤ επισημαίνοντας ότι η απόφαση ελήφθη από τον Πέτρο Μάη που διόρισε ο Γ. Φορτσάκης καθ’ υπόδειξη του κ. Σαμαρά. «Ήρθατε να φέρετε τη μεγάλη απόδειξη ότι οι δικοί σας έκαναν συμβάσεις με τον Μαυρίκο. Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη έχετε σπάσει τα ταμεία» είπε και πρόσθεσε: «εμείς αυτά τα παράσιτα θα τα διώξουμε».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας απεκάλυψε έγγραφο που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε δεχθεί πρόταση για cd με φορολογουμένος από τον Μπόργιανς. «Γιατί καλύπτετε τον κ. Σαμαρά;» διερωτήθηκε. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα άρει τις 13 νομοθετικές παρεμβάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε ως χειραγώγηση της διαπλοκής. 

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα