Οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κοπάνα από τη Βουλή και συγχύζουν το Λεβέντη

Οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κοπάνα από τη Βουλή και συγχύζουν το Λεβέντη
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι παραμονή φόρων θέλει να δείξει ότι πατάσσει τη διαπλοκή

“Όπως η σουπιά ρίχνει μελάνι για να θολώσει τα νερά, έτσι και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να συζητήσουμε ότι πατάσσει τη διαπλοκή. Ας βάζουμε φόρους, ας κόβουμε συντάξεις”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην προ ημερησίας για θέματα Δικαιοσύνης.

“Παραμονή φόρων και βαρών, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί ότι πατάσσεται η διαπλοκή”, συνέχισε.

“Γιατί έγινα ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός; Ανακάλυψα το φάρμακο της φυματίωσης;” αναρωτήθηκε ο κ.Λεβέντης και έδωσε την απάντηση: “Το πνεύμα ενότητας έκανε τον λαό να με θέλει”.

Χαρακτήρισε εγκλωβισμένους Τσίπρα και Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα παλαιοκομματικά ο λαός τα κατακρίνει.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νέο κόμμα, όλο το ΠΑΣΟΚ μέσα είναι” είπε.

Το γεγονός πάντως ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα την ώρα της ομιλίας του ενόχλησε τον κ.Λεβέντη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαφώνησε με την κριτική της ΝΔ στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης: “Η ΝΔ που λέει ότι κακώς μπήκε ο κ. Παπαγγελόπουλος να ελέγξει, εγώ είμαι σύμφωνος να μαθαίνει και να ελέγχει. Να μπαίνει ο αρμόδιος υπουργός, αφού έχει επιθυμία να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή”.

Υπερασπίστηκε επίσης τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα: “Κατηγορείτε τον κ. Μάρδα ότι θα βρει στους πρόσφυγες λεφτά. Μα το νόμο αυτό εσείς τον ψηφίσατε. Αν υπάρχει ανοησία, στον πυρήνα της ανοησίας συμμετέχετε”.

Ο κ.Λεβέντης επανέλαβε την πρόταση του για οικουμενική “κυβέρνηση 240 εδρών” καθώς όπως είπε: “Στη συναίνεση προσβλέπω αφενός να έρθουν επενδύσεις και να μαλακώσουν οι Ευρωπαίοι τα μέτρα του προγράμματος που δεν βγαίνει”.

“Μάλωσε” επίσης τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που χαρακτήρισε νωρίτερα “αλητάμπουρα” τον Πάνο Καμμένο: “Βαρύτατες εκφράσεις, ανάρμοστες για το κοινοβούλιο από το Βενιζέλο, αλλά πρέπει να φταίει και ο ομιλητής. Εκτός και αν τρελάθηκε ο κ. Βενιζέλος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα