Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ σήμερα, Τρίτη από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Πώς θα λειτουργήσει ο προαστιακός

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο “την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς”.

Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτε ποσοτικά στοιχεία – προβλέψεις ή στόχοι – που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει. Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν, το βέβαιο είναι οι «περικοπές δαπανών» και «προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους. Προφανώς επίσης, η «οικονομία κλίμακας» που ενδεχομένως προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί ως αμοιβή του όποιου εξωτερικού – διεθνούς συμβούλου που θα αναλάβει «τη δουλειά» του σχεδιασμού. Επιπλέον,, αναφορά γίνεται στα προβλήματα των “ελλείψεων σε τροχαίο υλικό στην Γραμμή 1 καθώς και στο χρονίζον πρόβλημα της παραλαβής των συρμών 3ης σειράς στο Μετρό”.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα λειτουργεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Δεμένα είναι και τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στον Πειραιά και την Καβάλα.

Το αίτημα, να επιτραπεί στα τρία πλοία να μεταφέρουν μετανάστες, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που υπάρχει στα νησιά ή να τους φιλοξενούν ενώ είναι δεμένα στα λιμάνια, που υπέβαλαν στην ΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, σε χθεσινή συνάντησή τους, θα εξεταστεί μαζί με άλλα θέματα που αφορούν την απεργία, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.

Παράλληλα, η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση, στις 11.00 σήμερα, έξω από το ΝΑΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα