ΔΗΜ.ΣΥ: Χωρίς αναισθητικό η απόφαση των γιατρών στη Σάμο

ΔΗΜ.ΣΥ: Χωρίς αναισθητικό η απόφαση των γιατρών στη Σάμο
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η άρνηση των αναισθησιολόγων του νησιού να χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις αμβλώσεων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η είδηση της άρνησης αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Σάμου να χορηγούν αναισθησία σε ασθενείς που επιθυμούν να κάνουν άμβλωση, προκάλεσε την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει.

Η υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, σχολίασε: “Τα όσα συμβαίνουν στο δημόσιο Νοσοκομείο Σάμου είναι ανήκουστα και δεν συνάδουν με μια πολιτισμένη χώρα. Είναι απαράδεκτο να παραβιάζονται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των γυναικών. Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα”.

Θυμίζουμε πως το σύνολο των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Σάμου, με απόφασή τους που κοινοποιήθηκε έγγραφα στη διοίκηση του νοσοκομείου, αρνούνται να χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου.

Οι αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας) το οποίο αναφέρει πως «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα