Με αντιΣΥΡΙΖΑ στρατηγική ο Σαμαράς στις εκλογές

Με αντιΣΥΡΙΖΑ στρατηγική ο Σαμαράς στις εκλογές
Atmospher from the second parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 23, 2014 / , , 23 , 2014 sooc

Και στόχο την παραμονή στην προεδρία της Ν.Δ στην πιθανή περίπτωση ήττας. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Η χθεσινή εισήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκτελεστική γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την επιλογή των υψηλών τόνων στο δρόμο για τις κάλπες, σε σημείο που δεν είναι υπερβολή να μιλήσει κανείς για μία καθαρά αντιΣΥΡΙΖΑ στρατηγική.

Στόχος της γαλάζιας ηγεσίας είναι να μειώσει μέσω της πόλωσης τη διαφορά με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε η επόμενη ημέρα να μη φέρει μαζί της και αμφισβήτηση του προέδρου.

Το παράδοξο αυτής της στρατηγικής είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να αντιπολιτεύεται τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Γεγονός που οφείλεται βεβαίως στο ότι όλες οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζεται ακόμη και μετά την πρόσφατη τάση μείωσης της ψαλίδας να έχει προβάδισμα κατά μέσο όρο τεσσάρων μονάδων.

Το Μαξίμου βάζει τον πηχυ της διαχειρίσιμης ήττας λίγο παρακάτω, σε συνδυασμό με ένα ποσοστό τουλάχιστον 25% και με τη βεβαιότητα ότι το δεύτερο τουλάχιστον είναι ρεαλιστικός στόχος, ακριβώς εξαιτίας της πόλωσης. Στην πραγματικότητα πάντως ο κ.Σαμαράς σίγουρος θα αισθάνεται για την επόμενη ημέρα εφόσον μειώσει τη διαφορά στις δύο μονάδες και λιγότερο, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητηθεί εσωκομματικά.

Για να αποφύγει όμως το πρωθυπουργικό επιτελείο την κατηγορία της κινδυνολογίας (ο κ.Σαμαράς μάλιστα χθες υποστήριξε χαρακτηριστικά στην εκτελεστική γραμματεία ότι δεν είναι κινδυνολογία να δηλώνει πως εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα βρεθεί στο κατώφλι της χρεοκοπίας), θα συνοδεύει στο εξής τις επιθέσεις του στην αξιωματική αντιπολίτευση με νούμερα (κάτι που ήδη έκανε ο πρωθυπουργός χθες λέγοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ “κάνει μόνον κάποια απ’ όσα λέει, θα λείψουν από την ελληνική οικονομία 35-38 δισεκατομμύρια”).

“Θα δείξουμε γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί είτε σε νέο μνημόνιο, είτε σε χρεοκοπία, με την αλήθεια των αριθμών” έλεγε χαρακτηριστικά γαλάζιο στέλεχος. Τακτική που έχει ως στόχο να μεταφέρει την αντιπαράθεση σε γήπεδο πιο βολικό και πάντα στο πλαίσιο της σκληρής σύγκρουσης και της καλλιέργειας του φόβου ειδικά στους αναποφάσιστους μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα