Αυτό το smartphone βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες

Αυτό το smartphone βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες

Απέσπασε την υψηλότερη μέχρι σήμερα βαθμολογία στις δοκιμές της DxO, επιδεικνύοντας εξαιρετικά σταθερή απόδοση σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών λήψης

Η HTC, παρά το γεγονός ότι δυσκολεύεται σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού εμμένοντας ωστόσο στον premium χαρακτήρα των συσκευών της, είναι γνωστή για τις καινοτομίες της: Μεταξύ άλλων παρουσίασε το πρώτο smartphone με Android, το πρώτο με κάμερα δύο φακών, ένα από τα πρώτα με δυνατότητα επικοινωνίας μέσω NFC (στο οποίο βασίζονται οι ανέπαφες πληρωμές) και πλέον έχει στο portfolio της το smartphone που βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες.

Ποιος το λέει αυτό; Το ανεξάρτητο και αναγνωρισμένο για τις μετρήσεις του εργαστήριο DxO. Το νέο κορυφαίο smartphone της HTC, το U11 που μόλις παρουσιάστηκε, απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στον δείκτη DxOMark, με 90 μονάδες αξιολόγησης για τις φωτογραφικές του επιδόσεις. Μέχρι πρότινος στην κορυφή βρισκόταν το Pixel της Google, με 89 μονάδες, το οποίο (όχι συμπτωματικά) κατασκευάζεται επίσης από την HTC.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς της DxO, ο ταχύτατος αισθητήρας ανάλυσης 12 Megapixel του U11, με διάφραγμα φακού f/1.75 (πολύ υψηλή τιμή για smartphone), παράγει εντυπωσιακά φωτογραφικά αποτελέσματα σε όλους τους επιμέρους τομείς. Συγκεκριμένα, ο πολύ χαμηλός θόρυβος και η γρήγορη αυτόματη εστίαση βοήθησαν το U11 να προσπεράσει (έστω και οριακά) το Google Pixel. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, το νέο κορυφαίο smartphone της HTC επιδεικνύει εξαιρετικά σταθερή απόδοση σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών λήψης, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις.

«Εκτός από τις άριστες τεχνικές βαθμολογίες, οι εικόνες του τείνουν να έχουν μια ευχάριστη εμφάνιση, με καλή απόδοση χρωμάτων. Οι υπαίθριες σκηνές είναι ζωντανές, με καλές λεπτομέρειες και πολύ χαμηλό θόρυβο. Η σταθεροποίηση της εικόνας είναι επίσης πολύ αποτελεσματική, αν και μερικές φορές αφήνει κάποιες εναπομένουσες ενδείξεις ανεπιθύμητης κίνησης. Οι λήψεις με φλας είναι πολύ ομοιόμορφες μεταξύ τους και διαθέτουν καλή λεπτομέρεια χρώματος», αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της DxO.

Το HTC U11 ενσωματώνει Super LCD5 QHD οθόνη 5,5 ιντσών με αναλογία πλευρών 18:9, η οποία υιοθετήθηκε πρώτη φορά από την LG στο G6. H μπροστινή κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel με υποστήριξη HDR – τα περισσότερα Megapixel δεν συνεπάγονται από μόνα τους καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες. Φοράει τον οκταπύρηνο Snapdragon 835, υποστηριζόμενο από 4 ή 6 Gb RAM και 64 ή 128 Gb ROM, ανάλογα με την έκδοση. Επίσης, δέχεται κάρτες microSD έως 128 Gb.

 

Μια καινοτομία που ενσωματώνει είναι η ανταπόκριση του πλαισίου στην πίεση και η αντιστοίχιση με συγκεκριμένες ενέργειες του λειτουργικού συστήματος, δίνοντας στους χρήστες ένα επιπλέον επίπεδο διεπαφής. Η HTC παρουσίασε στην Ταϊβάν το U11 ως «το πρώτο smartphone που ζουλιέται». Θα κυκλοφορήσει σε κάποιες ασιατικές αγορές στις 18 Μαΐου, με το διευρυμένο λανσάρισμά του να ξεκινά τον Ιούνιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα