Ο Τσακαλώτος, ο Λοβέρδος και τα ‘παντελονάκια’

Ο Τσακαλώτος, ο Λοβέρδος και τα ‘παντελονάκια’
Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, Μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, Μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις». Eurokinissi

Η πληρωμένη απάντηση Τσακαλώτου για τα 'παντελονάκια' του Λοβέρδου και τους "παντελονάτους" υπουργούς του Βορίδη (vid)

Σε μια συζήτηση αμφιβόλου αισθητικής στη βουλή, τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκαν στον υπουργό οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή το αφορολόγητο και παλαιότερη υπόσχεσή του πως θα παραιτηθεί αν αυτό μειωθεί κάτω από τις 9.000 ευρώ. Οι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνέδεσαν την υπόσχεση περί παραίτησης με τον ανδρισμό του υπουργού, τονίζοντας πως εφόσον δεν παραιτείται “δεν φοράει παντελόνια”.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, στη συζήτηση των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε αναφέρει πως “η γνώση πρέπει να συνοδεύεται από ηθική ακεραιότητα, να είσαι παντελονάτος και να τηρείς τις υποσχέσεις σου. Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε υπόσχεση ότι αν δεν επιτύχει το αφορολόγητο θα παραιτηθεί. Δεν τον είδα σήμερα να παραιτείται”.

Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό να λέτε εσείς, γιατί παντελονάκια δεν φοράτε

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δήλωση του βουλευτή ΝΔ, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε την Τρίτη στο κοινοβούλιο: “Δεν περίμενα από εσάς κύριε Βορίδη να φτάσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου”. Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. “Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: “Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό να λέτε εσείς, γιατί παντελονάκια δεν φοράτε. Είστε ο άνθρωπος που είπε ότι θα παραιτηθεί αν πέσει κάτω από 9.000 το αφορολόγητο και το πήγατε στα 5.000 και κάτι. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας”.

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου ό, τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό, τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε και πάλι το λόγο επί προσωπικού και σχολίασε: “Οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου θα υπάρχει και στην γλώσσα και στην πραγματικότητα, ότι ό, τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό, τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα