Έκλεψαν τους Πειρατές της Καραϊβικής και ζητάνε λύτρα

Έκλεψαν τους Πειρατές της Καραϊβικής και ζητάνε λύτρα
A driver of an advertisement vehicle rubs eyes as he stops at a traffic signal in a Tokyo street, Tuesday, July 11, 2006. The advertisement vehicle promoting Walt Disney's sequel 'Pirates of Carribean' "Dead Man's Chest.' The photo on the side of the vehicle shows U.S. actor Johnny Depp who plays captain Jack Sparrow in the film. The film will be releasede on July 22. (AP Photo/Junji Kurokawa) ASSOCIATED PRESS

H ταινία της Disney είναι το τελευταίο θύμα των χάκερ που απαιτούν λύτρα προκειμένου να μην την διαρρεύσουν online

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Πριν μερικές εβδομάδες το Netflix βρέθηκε σε μια ανάλογη θέση όταν τα επεισόδια του καινούριου κύκλου του «Orange is the New Black» βρέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθερα online πριν την προβολή τους, μετά την άρνηση της πλατφόρμας να πληρώσει λύτρα σε bitcoin στους χάκερ που τα είχαν υποκλέψει από ένα post production στούντιο.

Τώρα η Disney βρίσκεται στην ίδια θέση με ένα ακόμη πιο σημαντικό προϊόν, ένα από τα μεγαλύτερα υποψήφια μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού το «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ».

Οι χάκερ απαιτούν ένα αδιευκρίνιστο ποσό σε bitcoin προκειμένου να μην διαρρεύσουν το φιλμ πρώτα σε πεντάλεπτα αποσπάσματα και στη συνέχεια σε 20λεπτα κομμάτια, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην εταιρία να πληρώσει.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Disney η εταιρία αρνήθηκε να πληρώσει και συνεργάζεται με το FBI στην προσπάθεια της να ανακαλύψει τους υπαίτιους του ηλεκτρονικού εγκλήματος και του εκβιασμού, πριν την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες παγκοσμίως στις 25 Μαΐου.  

 

Το «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Eκδίκηση του Σαλαζάρ» των Γιοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Μαΐου σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Με πληροφορίες από flix

πηγή φωτογραφίας: AP/ JUNJI KUROKAWA            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα