Spiegel: 50 επικίνδυνοι ισλαμιστές παραμένουν στη Γερμανία

Spiegel: 50 επικίνδυνοι ισλαμιστές παραμένουν στη Γερμανία

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι αρχές δεν προχώρησαν στην απέλασή τους παρά το γεγονός ότι έχουν απορριφθεί τα αιτήματα ασύλου τους

Η Γερμανία δεν προχώρησε στην απέλαση τουλάχιστον 50 ισλαμιστών, που θεωρούνται πιθανώς επικίνδυνοι, παρά το γεγονός ότι έχει απορρίψει τα αιτήματα ασύλου τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, περίπου 50 ισλαμιστές των οποίων έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου, βρίσκονται στη λίστα της αστυνομίας με τα πρόσωπα που εκτιμάται ότι αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι συνολικά στη λίστα με τους επικίνδυνους ισλαμιστές βρίσκονται 548 άνθρωποι.

Τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει αριθμό ρεκόρ (πάνω από 500) πιθανώς επικίνδυνων ισλαμιστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαπράξουν σοβαρά εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αριθμός των ακραίων ισλαμιστών στις γερμανικές φυλακές αυξήθηκε κατά 30% τον περασμένο χρόνο ξεπερνώντας τους 150.

Πηγή: Sputnik

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα