Συναυλία του ΚΚΕ προς τιμήν του Γιάννη Μαρκόπουλου

Συναυλία του ΚΚΕ προς τιμήν του Γιάννη Μαρκόπουλου

Το αδιαχώρητο έγινε το βράδυ της Δευτέρας 28 Μάρτη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, στη συναυλία - αφιέρωμα που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο (pics+vid)

Από πολύ νωρίς το βράδυ της Δευτέρας άνθρωποι κάθε ηλικίας συνέρρεαν στον Περισσό και πολύ πριν την έναρξη της συναυλίας που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, η Αίθουσα Συνεδρίων είχε ήδη γεμίσει, ενώ στην πορεία ασφυκτικά γέμισε και το φουαγιέ όπου είχε τοποθετηθεί οθόνη για την παρακολούθηση της συναυλίας. Αλλά ακόμα κι εκεί οι καρέκλες αποδείχθηκαν λίγες, γέμισε κάθε σκαλί και κάθε πεζούλι, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ακόμα και όρθιοι έμειναν και παρακολούθησαν τη συναυλία μέχρι το τέλος.

Ευχαριστώντας με όλη του την καρδιά, όπως είπε, το πλήθος του κόσμου και το Κομμουνιστικό Κόμμα γι’ αυτή την ωραία εκδήλωση ο Γιάννης Μαρκόπουλος έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα της συναυλίας, την οποία διηύθυνε ο ίδιος, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στον πλούτο του έργου του.

 

«Τιμούμε ένα μεγάλο Έλληνα συνθέτη που έκανε τους καημούς, τους αγώνες, τις αγωνίες και την παλικαριά του λαού μας τραγούδι πελώριο, που τραγουδιέται ακόμη και σήμερα και θα τραγουδιέται από τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου -μακριά πάντα από τις Σειρήνες της ευκολίας και τους πειθαναγκασμούς της εμπορευματοποίησης- δεν είναι απλά ένας παθητικός δέκτης των μηνυμάτων του καιρού. Είναι ένας ενεργητικός πομπός που μεταβάλλεται σε κοινωνική πράξη, που επενεργεί στη ζωή με τα ιδανικά που εκφράζει και εξυπηρετεί, τα ιδανικά μιας φωτεινότερης και ομορφότερης ζωής για τους όπου Γης αδικημένους.

Για όλους αυτούς τους λόγους με τη σημερινή συναυλία θέλουμε από μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ να εκφράσουμε ένα μεγάλο, ολόθερμο ευχαριστώ στον Γιάννη Μαρκόπουλο για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του. Μια τέχνη που όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα εξακολουθεί να συναντιέται με τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις αξίες του Κόμματός μας για έναν ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και αντιπροσωπεία του προεδρείου της Βουλής, με επικεφαλής τον Νίκο Βούτση, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής και φυσικά πλήθος κόσμου της Τέχνης.

Δείτε βίντεο από τη συναυλία:

Πηγή: 902.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα