Η συμφωνία Eurobank – Banco Santander εγγύηση για το βήμα των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά

Η συμφωνία Eurobank – Banco Santander εγγύηση για το βήμα των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά

Η συμφωνία Eurobank – Banco Santander, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του Exportgate.gr – να ενταχθούν στο “Eurobank Trade Club” και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο.

Η δυναμική του Exportgate, της πρώτης στην Ελλάδα ηλεκτρονικής πύλης διεθνούς εμπορίου και επιχειρηματικής δικτύωσης, αποκτά παγκόσμια διάσταση μετά τη στρατηγική συμφωνία που σύναψαν η Eurobank με την Banco Santander.

Η Banco Santander είναι ένας ισπανικός τραπεζικός όμιλος, συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων παγκοσμίως, με δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Είναι από τους πιο ενεργούς ομίλους στο διεθνές εμπόριο. 

Η συμφωνία Eurobank – Banco Santander, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του Exportgate.gr – να ενταχθούν στο “Eurobank Trade Club” και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο που αποτελείται στην παρούσα φάση από 16 τράπεζες σε 21 χώρες και υποστηρίζονται 150.000 εισαγωγείς από 32 χώρες, ώστε να συνδεθούν σε διεθνές επίπεδο και να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Σημαντικές διεθνείς τράπεζες όπως Nordea και Rabobank συμμετέχουν ήδη στο δίκτυο αυτό, το οποίο, παράλληλα, αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες (μέσα στο 2017), σε συνεργασία με επιπλέον διεθνείς Τράπεζες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων όπως Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.λπ.

OLYMPIA ELECTRONICS: Ελληνική τεχνολογία αιχμής σε 72 χώρες

 

Η Olympia Electronics «γεννήθηκε» το 1979 από τον Νικόλαο Λακασά και τον Παναγιώτη Αρβανιτίδη και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Είναι η μεγαλύτερη, αμιγώς ελληνική, παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, απασχολεί 174 εργαζόμενους, το 10% των οποίων αποτελούν το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης και έχει παρουσία σε περισσότερες από 72 χώρες σε όλον τον κόσμο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και χώρες του Περσικού Κόλπου, την Αφρική και τη μεγάλη αγορά των Η.Π.Α., με την εξαγωγική της δραστηριότητα να ξεκινά το 1989. Ακολουθώντας το μότο της εταιρείας « προσφέρουμε περισσότερα για λιγότερα», η πολιτική των εξαγωγών και των πωλήσεών της, βασίζεται στον πλήρη συγχρονισμό όλων των τμημάτων της εταιρίας και την πλήρη λειτουργικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Όπως εξηγούν στελέχη της Olympia Electronics, η μέχρι τώρα γνωριμία με το Exportgate και το “Eurobank Trade Club” έχει δείξει πως η εταιρία αποκτά ήδη πλεονεκτήματα που δεν παρέχουν άλλες πλατφόρμες. Κυριότερα αυτών είναι η πιστοποίηση και ο αυστηρός έλεγχος των εταιριών που συμμετέχουν, η ευκολία στη χρήση, οι πληροφορίες για τις τάσεις της αγοράς, η πρόσβαση σε εμπορικές και κλαδικές πληροφορίες, αλλά και σε οικονομικές αναλύσεις για περισσότερες από 150.000 εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Όπως μάλιστα επισημαίνουν, η ανάπτυξη και εξέλιξη αυτών των υπηρεσιών, που προχωρά με ταχείς ρυθμούς, θα επεκτείνει περαιτέρω τους ορίζοντες της εταιρίας και των εταιριών που συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, βάζοντας έναν μικρό λίθο στο οικοδόμημα το οποίο προσπαθεί να χτίσει η χώρα μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς. « Το Exportgate και το Trade Club της Eurobank είναι ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών μας. Αποτελεί μία πύλη, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με εταιρίες σε διάφορες χώρες, με σκοπό την διερεύνηση επαγγελματικών σχέσεων» σημειώνουν. « Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το portal, είναι ότι οι εταιρίες που συμμετέχουν έχουν περάσει από αυστηρό screening από την Eurobank και τις συνεργαζόμενες με αυτήν τράπεζες ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων εταιριών. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες που έχουμε χρησιμοποιήσει, είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει διαρκή συμπαραστάτη μας στο μακρύ και συνεχές ταξίδι των εξαγωγών μας» καταλήγει χαρακτηριστικά.

GAVRILIS GROUP:  Από τον Πειραιά σε όλον τον κόσμο

Από τον Πειραιά, σε μεγάλες εμπορικές γωνιές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική, ο όμιλος Γαβρίλη δίνει το δικό του τόνο στην ελληνική αγορά καλλυντικών. Από το 1992 και την ίδρυση της εταιρίας έως σήμερα η απόσταση που έχουν διανύσει τα προϊόντα της εταιρίας είναι αξιοσημείωτη. Με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμπορία προϊόντων ομορφιάς στην Ελλάδα, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αμερική, με περισσότερους από 270 υπαλλήλους, η εταιρία προωθεί δυναμικά τα βασικά της brand, «TOMMY G Cosmetics» και «AK Make up», επαγγελματική συλλογή προϊόντων μακιγιάζ, που σχεδιάζονται και παράγονται από την εταιρεία στο εργοστάσιό της.

 

Το brand Tommy G έχει πλούσια ποικιλία σε προϊόντα προσώπου και περιποίησης σώματος και νυχιών, συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρίσιμα brand στην Ελλάδα και κερδίζει συνεχώς έδαφος στο εξωτερικό, όπου η εξαγωγική της δραστηριότητα έχει αυξητικές τάσεις. Όλα τα καλλυντικά αυτών των δυο brand παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας, πιστοποιημένο με GMP, ISO που κατέχει ακόμα και την άδεια να παράγει ιατροτεχνολογικά προϊόντα (CE), με δυνατότητα παραγωγής, τα 2.500 τεμάχια ανά ώρα. Η εταιρία συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα εργαστήρια στις Η.Π.Α., υιοθετώντας νέες πρωτοποριακές συνταγές για τα προϊόντα της με πρώτες ύλες από Η.Π.Α. και Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι, εξηγούν στελέχη της εταιρίας, πως το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας (R&D), σε συνεργασία με τα εργαστήρια, είναι σε συνεχή έρευνα και αναζήτηση πρώτων υλών τελευταίας τεχνολογίας. Η εταιρεία προχώρησε στην καλλιέργεια 6.500 φυτών Aloe Vera, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, καθώς το Aloe Vera gel είναι το συστατικό που χρησιμοποιείται σε περισσότερες από τις συνταγές παραγωγής εμπορευμάτων.

Όπως δηλώνει ο κ. Μπ. Γαβρίλης, Export & Sales Manager της εταιρίας, στην εποχή που όλα κινούνται με γρήγορες ταχύτητες και ο ανταγωνισμός είναι πλέον παγκόσμιος, είναι σημαντική η ύπαρξη σημαντικών συμμάχων, που δρουν συμβουλευτικά και μεταφέρουν πληροφορίες, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. « To exporgate μας διευκολύνει άμεσα για την εύρεση πιθανών συνεργατών σε προμήθειες, μεταφορές και πελάτες κάτι που κατά το παρελθόν μας κόστιζε πολύ χρόνο και χρήμα. Η Eurobank γενικά και η πλατφόρμα της ειδικότερα είναι πάντα αρωγός της προσπάθειάς μας, στον καθημερινό μας αγώνα. Οι πληροφορίες που αποκτούμε για οποιαδήποτε διαδικασία προβλέπεται σε κάθε χώρα από την βιβλιογραφία του Exportgate και είναι ανεκτίμητο εργαλείο για εμάς, ώστε να προστατεύουμε την εταιρεία μας και τους πελάτες του εξωτερικού», εκτιμά. Έτσι, σημειώνει, οι πελάτες της εταιρίας βλέπουν έναν οργανισμό πάντα updated και έτοιμο να ανταποκριθεί στις εκάστοτε απαιτήσεις. Υπογραμμίζει δε πως η Eurobank και η πλατφόρμα Exportgate είναι συμβεβλημένες με το σύγχρονο εμπόριο και τις πραγματικές ανάγκες του κάθε επιχειρηματία. « Μετά από δοκιμές χρόνων υπολογίζουμε το Exportgate σαν ένα στέλεχος – σύμβουλο στο κομμάτι των εξαγωγών και στο κομμάτι των προμηθευτών μας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα