Αν ψήφιζαν για Πρόεδρο οι πολίτες

Αν ψήφιζαν για Πρόεδρο οι πολίτες

To NEWS 247 βγήκε στο δρόμο και ζητά από τον κόσμο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δείτε τις απαντήσεις πήραμε (Vid)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αργύρης

«Σταύρος Δήμας» ή «παρών»; Οι περισσότεροι πολίτες θα προτιμούσαν να έχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα διαθέσιμα πρόσωπα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όμως το ίδιο, πιθανώς, θα ήθελαν και πολλοί από τους βουλευτές. Ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κόσμο να απαντήσει κωδικοποιημένα, σαν να καθόταν στα βουλευτικά έδρανα. Πολλοί αρνήθηκαν να «ψηφίσουν» on camera, λέγοντας ότι ναι μεν δεν θέλουν εκλογές, αλλά θα επιθυμούσαν ένα άλλο πρόσωπο για Πρόεδρο.

Ορισμένοι από όσους δέχθηκαν να απαντήσουν, μπήκαν στον πειρασμό να παρεκκλίνουν από τους κοινοβουλευτικούς τύπους, είτε συμπληρώνοντας με ένα εμφατικό σχόλιο την απάντησή τους είτε αιτιολογώντας την, ενώ κάποιες κυρίες προτίμησαν το «παρούσα» αντί του «παρών».

Μπορεί η λέξη, με βάση τον κανονισμό, να δηλώνει θέση και όχι παρουσία, αλλά, όπως επισήμαναν, «είναι καιρός πια να αλλάξει αυτός ο αναχρονιστικός κανονισμός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα