Οργή Παπαγγελόπουλου για την παρέμβαση της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

Οργή Παπαγγελόπουλου για την παρέμβαση της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγορεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για απόπειρα παραβίασης του ελληνικού Συντάγματος αλλά και του θεσμικού κεκτημένου της Ένωσης

Παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του πρώην επικεφαλής της, Ανδρέα Γεωργίου είχαμε χθες, Τετάρτη, μέσω της επιτρόπου Μαριάν Τίσεν.

Η Μαριάν Τίσεν ανέφερε ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία που υποβλήθηκαν την περίοδο 2010-2015 είναι απόλυτα ακριβή και αξιόπιστα σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο. Η ίδια αποκάλυψε ότι εστάλη κείμενο στην κυβέρνηση και ειδικά προς τον κ. Τσακαλώτο, με το οποίο ζητείται “να ξεκαθαριστούν οι υπόνοιες για τα στοιχεία”, ενώ κάλεσε τις ελληνικές αρχές “να στηρίξουν και να προστατεύσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων”.

Η κ. Τίσεν συμπλήρωσε ότι παρερμηνείες για τα στατιστικά που σχετίζονται με μελλοντικές διαθέσεις κεφαλαίων, μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Σημειώνεται βέβαια πως η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ εξετάζεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση.

Σήμερα, είχαμε την οργισμένη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρει πως η εν λόγω επιστολή των Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν, “παραβιάζει ευθέως,  όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο”. Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογραμμίζει πως επί της ουσίας ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης η οποία πράγματι, οφείλει να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η πλήρης δήλωση του κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, τ. Εισαγγελέα και νυν Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης:

“Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως,  όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ”.

Απαντητική επιστολή στην Κομισιόν απέστειλε άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, το περιεχόμενο της οποίας γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κας Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την έκπληξή του για την επιστολή της Ε.Ε. προς το πρόσωπό του, τονίζοντας ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση – κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός – τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα