‘Τερατούργημα’ χαρακτηρίζει ο Κουτσούμπας την ανακεφαλαιοποίηση

‘Τερατούργημα’ χαρακτηρίζει ο Κουτσούμπας την ανακεφαλαιοποίηση
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σκληρή επίθεση του ΓΓ του ΚΚΕ στην κυβέρνηση. Της καταλογίζει ότι χρησιμοποιεί ως «φόβητρο» το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων

Εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζικών ομίλων με την ανακεφαλαιοποίηση καταλόγισε στην κυβέρνηση ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και αποκάλεσε το σχετικό νομοσχέδιο «τερατούργημα» με ταξική κατεύθυνση.

«Η κυβέρνηση είναι ο πιο αδίστακτος υπηρέτης της άρχουσας τάξης» είπε ο κ. Κουτσούμπας κατά την κατεπείγουσα συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για τις ρυθμίσεις που έφερε στη Βουλή σχετικά με τις τράπεζες. «Νομοθετείτε με κατεπείγουσες διαδικασίες και κλιμακώνετε την επίθεση κατά του λαού» συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο  «κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις» και δεν περιλαμβάνει μέτρα ούτε για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά ούτε και για την προστασία των εργαζομένων.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι αξιοποιεί το «φόβητρο» του κουρέματος των καταθέσεων θέλοντας να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού. «Αποτελεί αριστερή πολιτική η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματεύεται με τους ντόπιος ή τους ξένους μετόχους στις τράπεζες;» διερωτήθηκε και έκανε λόγο για έντονο ενδιαφέρον των ξένων funds για την εξαγορά κόκκινων δανείων. Ζήτησε, μάλιστα, από τον λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια λέγοντας ότι τώρα είναι «ώρα μάχης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα