Αναλαμβάνει δράση κατά της τρομοκρατίας ο ισλαμικός συνασπισμός

default image

Τους όρους για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της "τρομοκρατικής απειλής" συζήτησαν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού των 39 χωρών του ισλαμικού συνασπισμού

Να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεσμεύτηκαν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού των 39 χωρών, που μετέχουν στον ισλαμικό συνασπισμό, κατά την πρώτη τους συνάντηση την Κυριακή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Αχμέντ Αλ Ασίρι, εκπρόσωπο του στρατού της Σαουδικής Αραβίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ιδεολογική, στρατιωτική και οικονομική “μάχη” κατά της τρομοκρατίας και στους όρους για τις επιχειρήσεις, με τα μέλη της να συμφωνούν για δράση στη βάση της διεθνούς νομιμότητας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο συνασπισμός δεν θα παρεμβαίνει στα κράτη-μέλη του, εκτός και αν έχει προηγηθεί δικό τους αίτημα και σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.

Όπως έγινε γνωστό, στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν συζητήθηκαν περιπτώσεις όπως η Χεζμπολάχ και η κατάταξή της ως τρομοκρατική οργάνωση. Η υπόθεση της Συρίας πρόκειται να συζητηθεί σε άλλη συνάντηση του συνασπισμού.

Πηγή: Gulf News

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα