Εξεταστική: Αντιφάσεις μάρτυρα για τα ‘μαύρο ταμείο’ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξεταστική: Αντιφάσεις μάρτυρα για τα ‘μαύρο ταμείο’ του ΚΕΕΛΠΝΟ
Εξέταση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιάννη Πιερουτσάκου, στην Εξεταστική Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2017. Ο Γ. Πιερουτσάκος διετέλεσε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για δύο έτη (2007 - 2009), ενώ υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τη διετία 1989 β 1990. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρώην στέλεχος της ΝΔ Γ. Πιερρουτσάκος δεν ξεκαθάρισε εάν υπήρξε ή όχι ειδικός λογαριασμός χορηγιών. Παράταση εργασιών της Εξεταστικής μέχρι τις 20 Απριλίου

Σε αντιφάσεις για το θέμα της ύπαρξης του επίμαχου ειδικού λογαριασμού χορηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ που συνδέεται ενδεχομένως και με μαύρα ταμεία υπέπεσε ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Γιάννης Πιερρουτσάκος. 

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκοτεινό λογαριασμό ο κ. Πιερρουτσάκος ισχυρίστηκε αρχικά ότι δεν υπήρξε ποτέ λογαριασμός. Στη συνέχεια όμως και υπό την πίεση των ερωτήσεων του βουλευτή Σπύρου Λάππα ο κ. Πιερρουτσάκος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει για το λογαριασμό και υποστήριξε ότι μόνον οι λογιστές του ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να γνωρίζουν κάτι τέτοιο. Κατόπιν, όμως, μετέβαλε και πάλι στάση και τόνισε στο βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος λογαριασμός. 

Αντιφατικές, χαρακτηρίστηκαν, όμως και οι αναφορές του για το θέμα των οικονομικών του κέντρου αφού ισχυρίστηκε ότι άφησε υπόλοιπο 2 εκατ. ευρώ που μπορεί να έφτασε έως το 2014. Όμως όταν οι βουλευτές του επισήμαναν ότι το κέντρο εμφάνιζε έλλειμα 35 εκατ. ευρώ ο κ. Πιερρουτσάκος δήλωσε άγνοια. 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν πάντως όταν ο κ. Πιερρουτσάκος που διετέλεσε πρόεδρος το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2009 αλλά και διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1989-1990)  δέχθηκε ερωτήσεις για το θέμα των εμπορικών συναλλαγών του υιού του Νίκου Πιερρουτσάκου με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τα όσα αναφέρθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συναλλαγές της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο υιός του. Παραδέχτηκε, όμως, ότι ο υιός του υπήρξε και αυτός υπάλληλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αν και υποστήριξε ότι δεν τον διόρισε ο ίδιος. Μάλιστα όταν πιέστηκε για το θέμα γύρισε προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους κάλεσε να αντιδράσουν. «Τι καθόσαστε;» είπε χαρακτηριστικά στους γαλάζιους βουλευτές ενώ αργότερα παραδέχτηκε ότι μεγάλωσε κάποιους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «στα γόνατά του».

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν φωτογραφική η προκήρυξη για την αγορά κτηρίου από το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο αποκτήθηκε έναντι 11 εκατ. ευρώ το 2008 παρότι η αντικειμενική αξία του δεν ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ. 

Ο κ. Πιερρουτσάκος παραδέχτηκε, όμως, ότι επί των ημερών του δόθηκαν τεράστια ποσά σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων τα οποία όμως σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι δεν φταίει εκείνος για αυτό αλλά η Βουλή και η Δικαιοσύνη. Επίσης υποστήριξε ότι επί της θητείας του το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έδινε χρήματα σε ημέτερους.

Κατάθεση Γεωργιάδη και Πολάκη για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η κατάθεση κ. Πιερρουτσάκου θα ολοκληρωθεί αύριο στην Εξεταστική Επιτροπή. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει για το σκάνδαλο ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αλλά ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκη ο οποίος έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις. Επίσης αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μετά από αυτές τις τέσσερις συνεδριάσεις η Εξεταστική Επιτροπή θα περάσει στο τελευταίο από τα σκάνδαλα που διερευνά και το οποίο αφορά την υπερτιμολόγηση του φαρμάκου και τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας. Για την εξέταση και αυτής της υπόθεσης η Εξεταστική Επιτροπή θα χρειαστεί να λάβει μια νέα παράταση των εργασιών της μέχρι τις 20 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα