Δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τα δάνεια των νοικοκυριών ισχυρίζεται ο Βενιζέλος

Δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τα δάνεια των νοικοκυριών ισχυρίζεται ο Βενιζέλος
Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015// Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υπάρχει πρόβλημα, τονίζει, μόνον με τα επιχειρηματικά λόγω υψηλών επιτοκίων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραδίδεται στους δανειστές.

Τον ισχυρισμό ότι οι πολίτες που διαθέτουν κόκκινα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια δεν κινδυνεύουν προέβαλε στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με το ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια των Ελλήνων» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση και υποστήριξε ότι είναι εύκολο να δοθεί λύση στο ζήτημα των κόκκινων στεγαστικών δανείων. «Δεν έχουν γίνει πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και είναι κρίμα από το θεό να υπάρχει αγωνία για πλειστηριασμούς» πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει τις γνωστές «αοριστίες» της σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια.

Ισχυρίστηκε, όμως, αντίθετα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα επιχειρηματικά δάνεια. «Υπάρχει φραγμός για τον δανεισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο μέλλον, υπάρχει ζήτημα αν μπορεί να δανειστεί μια μικρή και μεσαία επιχείρηση με ανεκτό κόστος. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό πρέπει να λύσουμε» είπε. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει μοντέλο ανάπτυξης και δεν μπορεί να βοηθήσεις ούτε τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά ούτε και τις μικρές που έχουν αιχμαλωτιστεί σε υψηλά επιτόκια. «Πρέπει να προστατέψουμε μελλοντικές χορηγήσεις με χαμηλό επιτόκιο και να μην κλονίσουμε την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας» ανέφερε.

Αναφερόμενος εντωμεταξύ στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση ότι η κυβέρνηση «έχει παραδοθεί στους δανειστές» και λειτουργεί ως ζηλωτής. Κατήγγειλε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει το ακριβές σχήμα της ανακεφαλαιοποίησης. «Στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποίησεις η Βουλή γνώριζε το ακριβές σχήμα της ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή τι ζητούσαμε από τους ιδιώτες παλιούς και νέους και τι θα επιβαρυνόταν το κράτος μέσω του ΤΧΣ. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα» είπε και σημείωσε ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση γίνεται «αόριστα» αφού τα πιο κρίσιμα ζητήματα θα προσδιοριστούν αύριο με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου. «Αυτό γεννά απορίες» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα