Η facebook σελίδα της Εza Beer υπό κατάληψη

Η facebook σελίδα της Εza Beer υπό κατάληψη

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε το FB Page της ΕΖΑ να χάνει τον έλεγχο. Ποιος κυβερνά τελικά τη σελίδα της #ezabeer;

Έχεις δει την ταινία Inside Out; Αν όχι, κακώς. Πήγαινε, δες την και επέστρεψε να διαβάσεις το κείμενο, εμείς εδώ είμαστε.

*60’ αργότερα*

Ωραία, και τώρα μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αυτό που συνέβη στο FB Page της μπίρας Εza Beer είναι ακατανόητο. Είναι σαν να παίρνει τον έλεγχο πότε η μία μπίρα (#EzaLager) και πότε η άλλη (#EzaPilsener). Και αν αναρωτιέσαι γιατί σε έστειλα να δεις το Inside Out, ήταν ακριβώς επειδή μου θύμισε τον εγκέφαλο και τα συναισθήματά μας: Όπως η νοσταλγία διαδέχεται την εγρήγορση και η χαρά την λύπη, επειδή όλα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά μας, έτσι ακριβώς και η #EzaLager και η #EzaPilsener είναι δύο εξίσου απαραίτητες για εμάς μπίρες.

Στα κεντρικά της εταιρείας όμως, πρέπει να έγινε κάποιου είδους ανταρσία. Και εξηγούμαι: Η σελίδα όπως πολύ καλά γνωρίζουμε –ώπα, ώπα, τι εννοείς δεν γνωρίζουμε; Μπες τώρα και κάνε το like σου, είπαμε, εμείς εδώ είμαστε.

*60’ και αρκετά scroll up and down αργότερα*

Ωραία, συνεχίζουμε και πάλι: Όπως λοιπόν γνωρίζαμε η σελίδα ανήκει στον έλεγχο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, που –μάντεψε- εδρεύει στην Αταλάντη, μια πόλη του νομού Φθιώτιδας, στις παρυφές του Παρνασσού. Όλα έμοιαζαν να κυλούν ειδυλλιακά, όμορφα και ήρεμα, καθώς ευτυχισμένοι οι εργαζόμενοι παρασκεύαζαν την αγαπημένη τους #EzaPilsener και εξίσου ευτυχισμένοι εργαζόμενοι έφτιαχναν κεφάτα fb post που ανέβαιναν στη σελίδα.

Ώσπου…

Σύννεφα πυκνά εμφανίστηκαν πάνω από το Μικρό Σπίτι… εεε συγγνώμη, πάνω από την ΕΖΑ, στην Αταλάντη. Όχι, δεν έβρεξε. Κάτι χειρότερο συνέβη. Εμφανίστηκε ανταγωνισμός. Από πού; Εδώ είναι το σημείο κλειδί κυρίες και κύριοι. Από το εσωτερικό του εργοστασίου. Τα πρώτα ευρήματα άλλωστε είναι ξεκάθαρα:

Η ομάδα της Pilsener, όντας καλύτερα προετοιμασμένη είχε ήδη σελίδα στο fb, και ξεκίνησε να προμοτάρει την μπίρα της.

Αλλά και να επιδεικνύει τα κατορθώματα της, στις κατασκευές.

 

Όπως λοιπόν φαίνεται, η νεοεμφανιζόμενη ομάδα της #EzaLager «χάκαρε» τον επίσημο λογαριασμό της #EzaBeer προκειμένου να καταθέσει τη δική της πρόταση για το πώς πρέπει να είναι η μπίρα, αλλά και να απαντήσει στην  ομάδα της Pilsener με την δικιά κατασκευή-μουσικό όργανο!

Το χακάρισμα προς το παρόν μοιάζει να έχει τεθεί υπό έλεγχο, καθώς η #EzaPilsener εμφανίστηκε ξανά, με δικό της post.

 

Σε αποκλειστική μας επικοινωνία καταφέραμε, μετά από πολλές τεχνικές δυσκολίες, να μιλήσουμε με τους υπεύθυνους του εργοστασίου, οι οποίοι μας προώθησαν τις εξής δηλώσεις: «Οι απόπειρες κάποιων (σ.σ. δεν θέλησαν να τους κατονομάσουν) δεν ήταν ικανές να βλάψουν τη σελίδα μας. Η ομάδα της #EzaPilsener διαβεβαιώνει ότι η σελίδα είναι, πλέον, #oposprepei να είναι! Στα χέρια της εζα Pilsener! #EzaBeer».

Βέβαια το παιχνίδι του ανταγωνισμού πήγε στο επόμενο επίπεδο: παρουσίαση πιάτου ή για να είμαστε πιο ακριβείς, παρουσίαση πιάτου με συστατικά!

*UPDATE: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από την ομάδα της Pilsener! Ψήφισε την αγαπημένη σου μπίρα. Σαν να προσπαθεί να προκαταβάλει του χρήστες, δεν νομίζετε;

*UPDATE: Σάββατο, 13/05/2017, 16.00: Οι κωδικοί στο facebook ρίχνουν λίγο περισσότερο μυστήριο στην ατμόσφαιρα…

*UPDATE: Σάββατο 13/05, 20.00: Ένας όχι και τόσο αμερόληπτος διαγωνισμός από την #EzaLager.


 

Εμείς δεν μένει παρά να απολαύσουμε τη συνέχεια, εναλλάσσοντας την #EzaLager και την #EzaPilsener, μήπως και κάποια στιγμή καταλήξουμε στο ποια είναι καλύτερη.

* UPDATE: Κυριακή 14/05, 18.00: Αίσιο τέλος για την ιστορία μας! Γιατί η αναγνώριση του αντιπάλου είναι η αρχή μίας δυνατής φιλίας. Της #EzaLager και της #EzaPilsener.

*UPDATE: Τρίτη 16/05: Η εζα ανοίγει τα δυνατά… χαρτιά της. Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για τη νέα εποχή!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα