Αυτός είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του Δημοσίου

Αυτός είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του Δημοσίου

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη βουλή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διατάξεις του ασφαλιστικού και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο δημόσιο τομέα

Διατάξεις που αφορούν το Ασφαλιστικό του δημόσιου τομέα, τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων εφεξής, αλλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση του ΑΚΑΓΕ, καθώς και την άδεια φροντίδας παιδιού, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή.

Ειδικότερα, στις διατάξεις του νομοσχεδίου σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, ρυθμίζονται διατάξεις όπως:

*Εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 και πρόκειται να αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους, από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και μετά, θα υπόκεινται στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, όπως θεσπίστηκε με τον σχετικό νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για το δημόσιο (ν.3865/2010). Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύει και γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων ο υπολογισμός της σύνταξης με τη διάκριση ανάμεσα σε βασική και σε αναλογική (άρθρο 1). Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε μόλις προχθές. Για την περίπτωση αιτήσεων που υποβλήθηκαν από την 1.1.2015 έως και 31.8.2015, οι συντάξεις θα υπολογίζονται με τον παλιό τρόπο. δείτε εδώ πως υπολογίζονται πλέον οι συντάξεις

*Η διάταξη που επέτρεπε την χρηματοδότηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), από τον ειδικό λογαριασμό του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, που συγκεντρώνει έσοδα από την Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων, καταργείται (άρθρο 58).

*Στο εξής άδεια φροντίδας παιδιού θα μπορούν να λάβουν οι γονείς χωρίς να γίνεται διάκριση στο φύλο ή στο είδος της εργασίας. Επίσης, θα μπορεί να χορηγείται και σε περιπτώσεις που ο άλλος γονέας είναι άνεργος, ενώ θα μπορεί να γίνει και μοίρασμα της άδειας (άρθρο 58).

Περισσότερα στα dikaiologitika.gr:

Και στους άνδρες το εξάμηνο επίδομα ανατροφής τέκνου του ΟΑΕΔ

Ξεκινούν και πάλι κατασχέσεις εξώσεις και πλειστηριασμοί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα