Θα έρθουν και άλλα ‘επείγοντα’ νομοσχέδια προαναγγέλλει ο Σκουρλέτης

Θα έρθουν και άλλα ‘επείγοντα’ νομοσχέδια προαναγγέλλει ο Σκουρλέτης

"Στο ορατό μέλλον θα κινηθούμε με τον ίδιο τρόπο", είπε κατά την επείγουσα συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει με διαδικασίες-εξπρές στη Βουλή και όλες τις υπόλοιπες νομοθετικές πρωτοβουλίες που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου απεκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την επείγουσα συζήτηση του πολυνομοσχεδίου όπου έχει ενταχθεί η δεύτερη δέσμη προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της δόσης.

«Για το ορατό μέλλον θα είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε με έναν τέτοιο τρόπο και τέτοια μορφή προώθησης του κοινοβουλευτικού έργου» προανήγγειλε ο κ. Σκουρλέτης αποκαλύπτοντας στους βουλευτές τις προθέσεις της κυβέρνησης. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι πλέον η κυβέρνηση και η Βουλή δεν λειτουργούν υπό συνθήκες «κανονικότητας». Ο υπουργός παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιλέγει τις επείγουσες διαδικασίες συνυπολογίζοντας τις συνέπειες της μη έγκαιρης ψήφισης τους. Στην περίπτωση πάντως του συζητούμενου πολυνομοσχεδίου επέρριψε την πλήρη ευθύνη για το κατεπείγον στις προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «ολιγώρησαν» όπως είπε να ενσωματώσουν την οδηγία για την εξοικονόμηση ενέργειας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. «Βρισκόμαστε υπό απειλή σοβαρών προστίμων και αυτή εξηγεί τον επείγοντα χαρακτήρα του πολυνομοσχεδίου» είπε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέσυρε εντωμεταξύ ρύθμιση που εξαιρούσε από την υποχρεωτική αναδάσωση καταπατημένες ή αποψιλωμένες εκτάσεις. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση θα εξαιρούνται από την υποχρέωση αναδάσωσης μόνον  περιοχές όπου πριν από την καταστροφή είχε εγκριθεί έκδοση επέμβασης.

Επίσης, έδωσε  έμφαση στις ρυθμίσεις για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ικανοποιήσουμε ένα αίτημα δεκαετιών και να δώσουμε μια ανάσα ζωής σε λαϊκές γειτονιές. Αυτή η πρωτοβουλία μας έρχεται να ακολουθήσει την εξαίρεση της περιοχής της ζώνης  των λιπασμάτων από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. «Πρόκειται για μια κίνηση εξαιρετικής σημασίας για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού κέντρου ζωής που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα