Η ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: SERIAL KILLER 81 ΜΑΪΩΝ

Λίγες φορές η ζωή ξεπερνά το πιο καλογραμμένο σενάριο ταινίας όσο στην περίπτωση αυτής της κατά συρροή δολοφόνου από τον Καναδά, που πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή, προκαλώντας τρόμο παρά τα 81 της χρόνια

Από την Ανδρονίκη Μπάκουλη

Η Melissa Ann Weeks-Friendrich-Stewart-Shepard-Russell είναι η γιαγιούλα της φωτογραφίας, που κάτι σου θυμίζει. Να σου πω τι: είναι η πιο επικίνδυνη γυναίκα του Καναδά, η οποία σκότωσε τον δεύτερο σύζυγο της, κατηγορήθηκε για το θάνατο των δυο επόμενων, στο μεσοδιάστημα συνελήφθη και φυλακίστηκε για απάτες, πλαστογραφίες και κλοπές και γενικότερα, σε όλη της τη ζωή είχε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο: να ζει εις βάρος άλλων, ανεξάρτητα από το τι έπρεπε να κάνει για αυτό. Τι βιώματα κουβαλούσε; Μια στιγμή να σου εξηγήσω τι έκανε η Internet Black Widow (το παρατσούκλι της) από τη δεκαετία του ’70 έως το 2012

 

Γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1935, ως Melissa Ann Russell, στο Burnt Church των 1.715 κατοίκων που ανήκει στο New Brunswick, στην ανατολική ακτή του Καναδά. Οι συνομήλικοι της τη θυμούνται ως ένα κορίτσι από μια μικρή πόλη που είχε τεράστιες φιλοδοξίες. Κοινώς, δεν τη χωρούσε ο τόπος. Ενδιαφερόταν να “μεγαλοπιαστεί” και για να γίνει αυτό, έπρεπε κατ’ αρχάς να μετακομίσει.

 

Στα 18 της πήγε στο Ontario, για να ζήσει με μια θεία της. Εκεί τελείωσε το σχολείο. Εκεί γνώρισε -δυο χρόνια αργότερα- και τον πρώτο της σύζυγο, τον Russell Shepard, ο οποίος ήταν εργάτης στο εργοστάσιο. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά. Ενδεχομένως αυτός να είναι και ο λόγος που εκείνη τον άφησε να ζήσει. Εν αντιθέσει με όσους άλλους συντρόφους είχε στην πορεία της ζωής της.

 

Μόλις απέκτησε τα παιδιά, έχασε κάθε ενδιαφέρον για τον άνδρα της. Παρ’ όλα αυτά, δεν χώρισαν. Εκείνη, κάπως έπρεπε να ζήσει τη ζωή που ονειρευόταν και ο Russell δεν επρόκειτο να της δώσει όσα ήθελε. Άρχισε λοιπόν, να εξαπατά κόσμο. Από το 1970 έως το 1991 είχε συλληφθεί και φυλακιστεί πολλάκις, για περισσότερες από 30 καταγγελίες απάτης και κλοπής που είχε διενεργήσει στο Ontario και το νησί Prince Edward. Η φήμη της είχε αρχίσει να προηγείται της ιδίας. Παρ’ όλα αυτά, μετά την αποφυλάκιση της, τον Δεκέμβριο του 1985 επέστρεψε στο Prince Edward Island (των 140.000 κατοίκων), αλλά είχε αποφασίσει να αλλάξει τακτική.

 

Το 1989 γνώρισε τον Gordon Stewart, ο οποίος ήταν εν αποστρατεία -είχε τη σύνταξη του και 50.000 δολάρια στην τράπεζα- και αισθανόταν απέραντη μοναξιά. Είχε “χάσει” την πρώτη του σύζυγο το 1986, από τον καρκίνο. Ο Gordon προσπαθούσε να πουλήσει κάποια κτήματα στο νησί, μέσω αυτής της δραστηριότητας γνώρισε τη Melissa, άρχισαν να βγαίνουν. Σύντομα έγιναν ζευγάρι. ” Ήμουν σίγουρος πως σύντομα θα ακούγαμε κάποιες περίεργες ιστορίες για αυτή τη γυναίκα” είχε εξηγήσει ο αδελφός του Stewart, Bryan, όταν πια ήταν πολύ αργά. Παρεμπιπτόντως, οι υποψίες του επαληθεύτηκαν.

Σύντομα τον ενημέρωσαν από την αστυνομία πως η σύντροφος του Gordon είχε αντιμετωπίσει πολλά θέματα με το νόμο και θα ήταν χρήσιμο να φύγει από κοντά της, γιατί ήταν κινούμενο πρόβλημα. ” Για την ακρίβεια, μου είπαν πως το ποινικό της μητρώο είναι μακρύτερο από το χέρι της και ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τα χέρια της μακριά από τα χρήματα των άλλων“. Όλα αυτά τα μετέφερε στον αδελφό του, εκείνος όμως, δεν έδωσε σημασία.

Την πήρε και πήγαν στο Las Vegas για να παντρευτούν. Παρένθεση: εκείνη δεν είχε πάρει διαζύγιο από τον Shepard -εκδόθηκε τον Μάιο του 1991. Η χαρά του ζευγαριού δεν κράτησε για πολύ. Ο Gordon  άρχισε να πίνει αλκοόλ, λιποθυμούσε συχνά, είχε γίνει οξύθυμος και είχε περάσει κάποια βράδια στο κρατητήριο -για επιθετική συμπεριφορά προς τη σύζυγο του. Εκείνη τον επισκεπτόταν στη φυλακή. Στις 23/12 του 1990 ο σύζυγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους οικείους του πως στις εξετάσεις του είχε βρεθεί δολοφονική δόση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών (βενζοδιαζεπίνη). ” Μετά μάθαμε πως η Melissa είχε πρόσβαση σε συνταγογραφημένα φάρμακα”.

Στις 26/3 του 1991 με εντολή δικαστηρίου απαγορεύτηκε από τον Gordon κάθε επαφή με τη Melissa. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, εκείνη επιδίωξε πολλές φορές να τον δει -και τα είχε καταφέρει. Εκείνος σκέφτηκε πως για το καλό της σχέση τους, θα ήταν χρήσιμο να αλλάξουν παραστάσεις. Μετακόμισαν στο Dartmouth της Nova Scotia, τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Στις 20 του μήνα.

 

Επτά ημέρες μετά, βρέθηκε νεκρός σε απομονωμένη περιοχή, μέσα στο δάσος. Τι είχε γίνει; Κατά τη Melissa, η ιστορία είχε ως εξής: ” Ήταν μεθυσμένος και είχε ένα μαχαίρι στο χέρι. Με ανάγκασε να μπω στο αυτοκίνητο και με πήγε σε ένα μοναχικό δρόμο, στο δάσος, όπου αποπειράθηκε να με βιάσει. Κάποια στιγμή, ήθελε να πάει προς νερού του. Βγήκε από το αυτοκίνητο και σκέφτηκα πως αυτή ήταν η ευκαιρία μου να αποδράσω. Πήγα στη θέση του οδηγού και… κατά λάθος έβαλα όπισθεν. Δεν είχα δει ότι είναι ακριβώς πίσω από το αμάξι. Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω. Κατάλαβα πως χτύπησα κάτι. Νόμισα ότι ήταν βράχος. Δεν έδωσα σημασία, έβαλα πρώτη, ξαναβρήκα κάπου και έφυγα“. Αυτό το “κάπου” ήταν το κεφάλι του άτυχου Gordon. ” Μέσα στο άγχος μου μπέρδεψα τις ταχύτητες αρχικά και μετά ο μόνος τρόπος να φύγω από την ερημιά ήταν να πάω μπρος τα εμπρός“. Και για αυτό τον πάτησε δυο φορές.

O Shepard θα πέθαινε ούτως ή άλλως από overdose

Δεν σας “κολλάει” κάτι; Να σας πούμε τότε και ότι τα στοιχεία από τις έρευνες δεν επιβεβαίωσαν λέξη από όσα είχε πει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις εν τω μεταξύ, έδειξαν πως ο 44χρονος άτυχος άνδρας είχε στο αίμα του τέτοιες ποσότητες αλκοόλ και φαρμάκων που θα πέθαινε ούτως ή άλλως εκείνο το βράδυ. Δηλαδή, την ώρα που εκείνη έλεγε πως της επιτέθηκε, ήταν μισοπεθαμένος. Τρεις ώρες μετά το συμβάν, εκείνη πήγε στο αστυνομικό τμήμα να αναφέρει το θάνατο, μαζί και την επίθεση που είχε δεχθεί από το θύμα.

Οι εξετάσεις δεν επιβεβαίωσαν πως υπήρχε επαφή. Εκείνη σχολίασε ” βιασμός δεν είναι μόνο η σεξουαλική πράξη. Μπορεί να είναι οι απαιτήσεις που έχει κάποιος από εσένα και που εσύ δεν θες να ικανοποιήσεις. Ήμουν θύμα επιθετικής συμπεριφοράς και δεν το ήξερε κανείς“. 

Συνελήφθη ως ύποπτη για δολοφονία. Ο εισαγγελέας επέμενε πως είχε μεταφέρει τον ήδη νεκρό σύζυγο της σε δρόμο κοντά στο αεροδρόμιο Halifax, όπου τον πέταξε σε ερημικό δρόμο και πετά πέρασε δυο φορές από πάνω του. Παρουσίασε και γράμμα του νεκρού, στο οποίο ανέφερε ότι η Melissa τον απατούσε, του έλεγε ψέματα και του είχε “φάει” όλα τα λεφτά. Τελικά, την άνοιξη του 1992 κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, στη γυναικεία φυλακή του Kingston, στο Ontario.

Εν τω μεταξύ, μετά την καταδίκη ανακάλυψε… ένα νέο ορίζοντα που “άνοιγε” μπροστά της: στη φυλακή συγκρότησε ομάδα στήριξης για γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί από τους άνδρες τους. Έγινε η εκπρόσωπος όλων των γυναικών που υπήρξαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Πρωταγωνίστησε και σε σχετικό ντοκιμαντέρ και τελικά αποφυλακίστηκε στα δυο χρόνια, λόγω καλής διαγωγής. Τον Μάιο του 1996 εμπνεύστηκε τη δημιουργία δωρεάν γραμμής για γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη φυλακή. Την ονόμασε “Project Another Chance”. Η φιγούρα της και η φωνή της ήταν γνωστά σε όλον τον Καναδά. Πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να βρει εύκολα νέα θύματα. Είχε έλθει η στιγμή για μια νέα αρχή.

 

Μετακόμισε στη ηλιόλουστη Florida, στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ και έγινε μέλος χριστιανικής εκκλησίας. Εκεί γνώρισε τον Robert Friedrich, έναν επιτυχημένο μηχανικό και εφευρέτη, ο οποίος είχε “βγει” στη σύνταξη. Είχε “χάσει” την επί 33 χρόνια, σύζυγο του ένα χρόνο νωρίτερα. Μετά την πρώτη επαφή, η Melissa του έστειλε ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε ότι “ο Θεός θέλει να παντρευτούμε”. Είχε εσωκλείσει και μια φωτογραφία της. Πολύ σύντομα και υπό περίεργες συνθήκες, άρχισαν να συναντιούνται.

Ο Friedrich είχε οικογένεια που ζούσε στη Βοστώνη. Όταν τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις, ο γιος του, Bob και η νύφη του, Carry του έδωσαν κουράγιο να συνεχίσει. ” Ένιωθε είχε βρει κάποια να τον φροντίζει. Ήταν χαρούμενος που δεν θα ήταν πια μόνος. Κάποιος θα του μαγείρευε. Θα ήταν εκεί για εκείνον. Συμπεριφερόταν ως έφηβος που είχε βρει την πρώτη του αγάπη. Ένιωθε κολακευμένος“, ενημέρωσε ο γιος του. Στο μυαλό τους, το χειρότερο σενάριο ήταν πως αυτή η γυναίκα ήθελε τα λεφτά του.

Όταν τον γνώρισα, άρχισα να αισθάνομαι την παρουσία του Αγίου Πνεύματος. Μου έλεγε πως αυτός ο άνδρας θα ήταν ο επόμενος σύζυγος μου” ήταν η εξήγηση της Melissa, την εποχή που έγινε πρωταγωνίστρια στο ντοκιμαντέρ του CBC Canada, Fifth Estate, με τίτλο “The widow’s web”. Η οικογένεια του Friedrich σοκαρίστηκε, όταν έπειτα από τρεις ημέρες γνωριμίας εκείνος έθεσε θέμα γάμου. Για την ακρίβεια, τότε ήταν που αρραβωνιάστηκε με την αγαπημένη του και ήθελε την ευλογία του παιδιού του. ” Δεν μπορούσα να του τη δώσω. Του είπα πως ακόμα δεν ήξερε ποια ήταν και τον ρώτησα γιατί βιάζεται. Μου είπε πως “είμαι γέρος, δεν έχω πολύ χρόνο“. Έπειτα από ένα μήνα, στις 23 Ιουνίου του 2000, παντρεύτηκαν σε παρεκκλήσι.

“Θα πάρετε ένα τεράστιο τίποτα. Να ‘χεις καλή μέρα”

Το ταξίδι του Μέλητος ήταν στη βόρειο Αμερική και μια πολυτελής κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Όλο το “πακέτο” είχε στοιχίσει 250.000 δολ. Μετά, εγκαταστάθηκαν στο σπίτι του 82χρονου Friedrich. Σιγά σιγά, άρχισαν να παρατηρούνται αλλαγές πάνω του. ” Δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του, έχανε την ισορροπία του και χτυπούσε. Σε έξι μήνες είχε πάει πέντε φορές στο νοσοκομείο. Άρχισε να “μασά” τα λόγια του. Όλα αυτά βέβαια, εξαφανίζονταν όταν ερχόταν σπίτι μας. Ήταν μια χαρά, όταν δεν ήταν η Melissa κοντά του. Άπαξ και επέστρεφε σπίτι του, συμπεριφερόταν ξανά σαν ναρκωμένος“. 

Ο γιος του Friedrich αποφάσισε να πληρώσει μια νοσοκόμα να προσέχει τον πατέρα του 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η Melissa αντέδρασε, στο βαθμό που τον απείλησε, ώσπου μια μέρα του άφησε το εξής μήνυμα στον τηλεφωνητή. ” Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σου, σήμερα το πρωί. Ο πατέρας σου και εγώ θα δούμε δικηγόρο, έχουμε κλείσει ήδη ραντεβού, για να αλλάξει τη διαθήκη του. Πέραν αυτών που θα αφήσει σε εμένα, τα χρήματα που προορίζονταν για εσένα και τα αδέλφια σου θα πάνε στη χριστιανική εκκλησία. Εσείς θα πάρετε ένα τεράστιο τίποτα. Να έχεις μια καλή μέρα όπως προσπαθείς να διαχειριστείς τα νέα”.

 

Ο Friedrich είχε στην τράπεζα 30.000 δολάρια (” όταν τον γνώρισα είχε 240.000 δολ., αλλά δάνειζε διαρκώς στα παιδιά του”) και είχε κάνει δικαιούχο των εννέα ασφαλειών ζωής που διέθετε τη Melissa. Όταν δημοσιογράφος τη ρώτησε -ενώ ήταν έγκλειστη- αν δικαιολογεί τα παιδιά του, για τις αντιδράσεις και τις υποψίες που είχαν και την αφορούσαν, εκείνη απάντησε ” αν ήμουν στη θέση τους, μάλλον θα σκεφτόμουν και εγώ ό,τι σκέφτονται εκείνοι“.

Μετά το θάνατο του Robert -στις 16 Δεκεμβρίου του 2002, από ανακοπή καρδιάς, διάγνωση που έγινε από το τηλέφωνο- η Melissa έδωσε εντολή για καύση, χωρίς να γίνει νεκροψία. Εκείνη έμεινε στο σπίτι τους για πέντε μήνες. Μετά το πούλησε, εισέπραξε και τα χρήματα από τις ασφάλειες και εξαφανίστηκε. Επειδή όμως, της άρεσε η Florida για τη διετία που ακολούθησε πηγαινοερχόταν από τον Καναδά στις ΗΠΑ.

Ο γιος του θύματος άρχισε να αναζητά πληροφορίες για αυτήν στο Internet. “Είχε αλλάξει τέσσερις φορές όνομα και για αυτό δεν είχα καταφέρει να βρω κάτι. Ώσπου μια μέρα αναζήτησα το Melissa Ann Steward και εμφανίστηκαν 25 αναφορές. Μια ήταν από την Chronicle Herald και ανέφερε τις καταδίκες της, για απάτες και δολοφονία. Επιτέλους είχα μάθει ποια είναι”.

Ατυχώς δεν είχε τα στοιχεία που χρειάζονταν, για να ξεκινήσει η δίωξη της από τις δικαστικές αρχές της Florida -την κατηγορούσαν για εγκληματική συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του πατέρα του από υπερβολική συνταγογραφημένων φαρμάκων. Εκείνη, μέχρι και σήμερα επιμένει ότι δεν σκότωσε τον Friedrich και η οικογένεια του δεν μπορούσε να αποδείξει το αντίθετο. ” Σκότωσα τον Steward, γιατί με βίασε. Με τον Robert είχα καλή, ήρεμη σχέση. Θεωρώ ότι το παρελθόν μου, το μητρώο μου, είναι που με κάνουν το εξιλαστήριο θύμα“, είχε καταλήξει η ίδια.

Έκλεβε και την εφορία

Σε έναν έλεγχο που έγινε στα οικονομικά της, φάνηκε πως στο διάστημα που ήταν παντρεμένη με τον Friedrich έκρυβε χρήματα από την εφορία. Είχε δηλωθεί με δυο διαφορετικά ονόματα -Steward και Shepard-, είχε δύο ΑΦΜ, με την ίδια ημερομηνία γέννησης και ακόμα και σήμερα λαμβάνει τη σύνταξη του τρίτου συζύγου της. Τον Νοέμβριο του 2003 η αστυνομία πήγε να τη συλλάβει, αλλά είχε εξαφανιστεί. Παράλληλα, προέκυψαν στοιχεία που την ήθελαν να ‘χει προμηθευτεί χάπια με την ηρεμιστική ουσία lorazepam. Υπήρχαν στοιχεία για έξι φορές που είχε πάρει την ουσία από ένα γιατρό και μέσα σε τριάντα ημέρες έπαιρνε την ίδια ποσότητα, από άλλο γιατρό. Όλα με συνταγές. 

 

Τον Σεπτέμβριο του 2003, μετά την εντολή του County Sheriff στο Manatee της Florida, άρχισε η έρευνα για έξι κατηγορίες απάτης σε συνταγογράφηση φαρμάκων, από την 1η Μαρτίου του 2001 έως την 1η Δεκεμβρίου του 2002. Τον Ιανουάριο του 2004 αντίστοιχη έρευνα ξεκίνησε και στον Καναδά, για το διάστημα από το 2000 έως το 2003. Εκείνη φυσικά και είχε βγει προς άγρα νέου θύματος -με ή χωρίς εισαγωγικά. Αυτή τη φορά, επιστράτευσε την τεχνολογία και αναζητούσε τον υποψήφιο στο Internet. Για αρχή, τον Σεπτέμβριο του 2004 ήταν σε επαφή με 20 διαφορετικούς άνδρες, σε Καναδά και Αμερική.

Η Royal Canadian Mounted Police την επισκέφτηκε τον Οκτώβριο του 2004, για να την ανακρίνει ως προς το ενδεχόμενο απάτης για τη μηνιαία σύνταξη που λάμβανε από το κράτος -και δίνεται στους περισσότερους Καναδούς από 65 χρόνων και πάνω, με έσοδα λιγότερα από 115 δολ. και ενώ ήταν έτοιμη να απαγγείλει κατηγορίες, εκείνη είχε ήδη πετάξει για τη Florida, γιατί είχε βρει τον επόμενο στόχο της. Ήταν ο Αλέξης Στρατηγός, 73 χρόνων, διαζευγμένος και διαβητικός. Τον είχε εντοπίσει στο americansignlesdating.com.

Η 69χρονη τον είχε ενημερώσει πως προθυμοποιείται να τον συναντήσει στα μέρη του. Είχε δώσει και εξτρά πληροφορίες: θα οδηγούσε από τον Καναδά με τη λευκή Cadillac της. ” Ήμουν μόνος και αισθάνθηκα πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να βρω μια γυναίκα και να ξεκινήσω μια διαφορετική ζωή“. Πού να ήξερε ο άνθρωπος τι τον περίμενε. ” Έκανε ό,τι είχε υποσχεθεί, πήγαμε για δείπνο, γνωριστήκαμε και όταν τη ρώτησα πού θα μείνει, μου είπε ότι δεν είχε κάνει κάποια κράτηση. Της πρότεινα να έλθει σπίτι. Την προειδοποίησα πως έχω ένα κρεβάτι. Δεν την ένοιαζε, οπότε έγινε ό,τι έγινε“. Ουσιαστικά, έγιναν εραστές και συγκάτοικοι από την ημέρα που γνωρίστηκαν.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκείνος ξύπνησε γιατί ήθελε να πάει στο μπάνιο. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχε θολώσει το βλέμμα του, ζαλιζόταν. Σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Σκέφτηκε πως ήταν από το άγχος… της απόδοσης, από τον ενθουσιασμό της νέας γνωριμίας. Δεν έδωσε σημασία. Τους δυο μήνες που ακολούθησαν, νοσηλεύτηκε άλλες πέντε φορές.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2004 ο Στρατηγός υπέγραψε έγγραφο που εξουσιοδοτούσε τη Melissa να τον εκπροσωπεί ή να ενεργεί εκ μέρους του, σε ιδιωτικά, εργασιακά ή νομικά ζητήματα ακόμα και αν έπραττε ενάντια στις επιθυμίες του ίδιου. ” Όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα υγείας, σκέφτηκα ότι… τον είχε ξεκάνει η νέα του σχέση” ομολόγησε ο γιος του, Dean, ” μετά κάθε φορά που πήγαινε στο νοσοκομείο, γινόταν καλά και όταν επέστρεφε σπίτι αρρώσταινε πάλι. Συνέβαινε κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό”.

Δυο μήνες αργότερα, έμαθε όλη την ιστορία της Melissa και φυσικά την είπε στον πατέρα του. ” Έως τότε, πίστευα ότι είναι ένας υπέροχος, καλοσυνάτος άνθρωπος που με βοηθά και με καταλαβαίνει” παραδέχθηκε ο Άλεξ. Μεσολάβησε η μεταφορά του σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και η καθήλωση του σε αμαξίδιο. Άρχισε να σκέφτεται πώς θα ήταν το μέλλον του και τον έπιασε κατάθλιψη.

Ο γιος του έλαβε γνώση… και δράση: ” Ο πατέρας μου είχε εξουσιοδοτήσει αυτή τη γυναίκα να αποφασίζει για εκείνον, όταν δεν καταλάβαινε τι γινόταν δίπλα του, όταν δεν μπορούσε να πει το όνομα του. Τότε αντιλήφθηκα πως πρέπει να ασχοληθώ με το θέμα. Κατ’ αρχάς, ζήτησα τις εξετάσεις του. Είχε στο αίμα ηρεμιστική ουσία. Μετά βρήκα στο διαδίκτυο πως η συγκεκριμένη είχε προβεί σε ανάλογες τακτικές, με δυο από τους συζύγους της. Οι αρχές μου είπαν ότι θα ήθελα να συγκεντρώσω γρήγορα στοιχεία, θα έπρεπε να επικοινωνήσω ο ίδιος με γραμμές βοήθειας για ανθρώπους τρίτης ηλικίας και με τράπεζες. Προσπάθησε να πάρει το σπίτι του πατέρα μου, στο όνομα της. Πήρε τα χρήματα που είχε στην τράπεζα, 18.000 δολ.“.

 

Ως προς αυτό, η Melissa είχε εξηγήσει ότι “δεν είχε στην τράπεζα τα χρήματα που με κατηγόρησαν ότι του έκλεψα”. Τα στοιχεία με τις τραπεζικές συναλλαγές που είχε κάνει, αποδείκνυαν πως όντως είχε διακινήσει ποσό μεγαλύτερο των 10.000 δολαρίων. ” Ναι, αλλά δεν ήταν 18.000″ επέμεινε, “ο αριθμός είναι λάθος. Μου είπε να πληρώσω τους λογαριασμούς του και επειδή με είχε εξουσιοδοτήσει ως υπεύθυνη για εκείνον, δεν μπορούσα να παρακούσω“.

“Δεν μπορώ να πω ότι θα είμαι η τέλεια πολίτης”

Θα συμφωνεί ωστόσο, ότι στα μάτια τρίτων οι πρακτικές της ήταν όμοιες σε τρεις περιπτώσεις. ” Έχω πατρόν; (γελάει). Ναι. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να το πιστέψει αυτό. Έτσι όπως τα λέτε, ακούγονται πολύ άσχημα. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να πω ότι του έδωσα εγώ τα ηρεμιστικά που βρέθηκαν στον οργανισμό του. Μπορώ όμως, να σας πω πως ήξερε ότι η σχέση μας τελειώνει“. Ο Άλεξ πρόσθεσε πως ” κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ μου έφερνε παγωτό στο κρεβάτι. Μια μικρή ποσότητα ήταν και με τάιζε. Υποθέτω εκεί έβαζε τις ουσίες. Μετά, πήγαινα στην τουαλέτα και λιποθυμούσα“.

Ο δημοσιογράφος του CBC της ζήτησε ένα σχόλιο, επί του δεδομένου ότι οι Στρατηγοί είχαν καταθέσει πως είναι μια φρικτή γυναίκα. ” Δεν έχω να πω πολλά. Αν μου μιλούσαν κατ’ ιδίαν, ίσως να είχα κάτι να τους πω. Ίσως να βρίσκαμε και λύση μόνοι μας, χωρίς την εμπλοκή της αστυνομίας“. Για 30 και πλέον χρόνια ωστόσο, ήταν μπλεγμένη με παρανομίες. Ένιωθε πως μπορούσε να αλλάξει; ” Δεν μπορώ να πω ότι θα είμαι η τέλεια πολίτης. Θα προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω ό,τι θα έπρεπε να κάνω ευθύς εξ αρχής. Αλλά δεν μπορώ θα πω πώς θα είναι η ζωή μου“. Τουλάχιστον, αυτή… ήταν μια τίμια δήλωση.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2006 η αστυνομία του Pinellas Park τη συνέλαβε, με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανθρώπων τρίτης ηλικίας, κλοπής και πλαστογραφίας, γιατί τα στοιχεία αποδείκνυαν πως δεν είχε πάρει με θεμιτά μέσα την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί τον Στρατηγό, όπως και ότι του είχε πάρει όλα τα χρήματα που είχε στην τράπεζα.

 

Την 1η Φεβρουαρίου η  Royal Canadian Mounted Police εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της, για απάτη στην κυβέρνηση της χώρας, ποσού 30, 348.50 δολαρίων, σε τετραετή περίοδο (από τον Ιούλιο του 1997 έως τον Οκτώβριο του 2003). Η δίκη της είχε οριστεί για τις 13/3. Δήλωσε ένοχη σε επτά κατηγορίες που αφορούσαν τον Στρατηγό, συμπεριλαμβανομένων τριών για κλοπή από άνθρωπο 65 χρόνων ή μεγαλύτερο, δυο για πλαστογραφία και δύο για χρήση ψευδών εγγράφων. Όλα αυτά, ήταν βασικές προϋποθέσεις της συμφωνίας με την εισαγγελία, ώστε να μην ξεπεράσει η ποινή φυλάκισης που θα της επέβαλαν, τα πέντε χρόνια.

Στις 2 Απριλίου του 2009 κατέπεσαν οι κατηγορίες για απάτη με το μηνιαίο ποσό που έπαιρνε από την κυβέρνηση του Καναδά (δεν είχαν βρει επαρκή στοιχεία, για την καταδίκη της) και δυο ημέρες μετά αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της Florida. Απελάθηκε στον Καναδά και την ενημέρωσαν πως της είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα εισόδου στην Αμερική, ες αεί. Πήγε στη Noca Scotia, σε έναν οίκο ευγηρίας και για τρία χρόνια δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Το καλοκαίρι του 2012 τέσσερις πόρτες πιο κάτω από τη δική της, εμφανίστηκε ένας άνδρας που είχε μείνει χήρος πρόσφατα. Ήταν ο 75χρονος Fred Weeks, το επόμενο θύμα της. Η Melissa είχε αλλάξει το όνομα της σε Millie. Μια που γνωρίστηκαν και… μια που ο Fred της έκανε πρόταση γάμου. Πήρε τον κολλητό του φίλο, να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να αναλάβει την τελετή. ” Είχαμε καιρό να μιλήσουμε και δεν ήξερα τι κάνει. Δεν μου είχε πει κουβέντα για αυτήν τη γυναίκα”.

Η τελετή είχε λίγα μέλη: τα δυο παιδιά του Fred, το ζεύγος και τον άνθρωπο που έκανε το γάμο, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ενημερωθεί από γνωστό του ότι η μέλλουσα σύζυγος του Weeks είχε υπάρξει πρωταγωνίστρια σε ντοκιμαντέρ με γυναίκες, δολοφόνους των συζύγων τους. ” Ήλπισα πως έχει γίνει λάθος, ότι δεν εννοούσε αυτή τη γυναίκα”.

 

Μετά το γάμο, πήγαν ένα ταξίδι στο βόρειο Sidney, στο Newfoundland. Μπήκαν και σε ferry και όταν αποβιβάστηκαν στο Cape Breton, ο Fred αισθανόταν άρρωστος. “Έκλεισαν” ένα δωμάτιο σε ένα μικρό ξενοδοχείο. Η ιδιοκτήτρια του bed and breakfast, Cheryl Chambers θυμάται πως ” εκείνος ήταν λίγο… πράσινος, φαινόταν πως κάτι έχει. Εκείνη πάλι, ήταν μια χαρά. Όλο το βράδυ έμειναν ξύπνιοι, γιατί είχαν αναγούλα. Πέρασαν και την επόμενη ημέρα στο δωμάτιο. Κάποια στιγμή, τους χτύπησα την πόρτα να ρωτήσω πώς είναι και αν θέλουν κάτι. Από τη μισάνοιχτη πόρτα, είδα πως ο κ. Weeks ήταν σε κακή κατάσταση. Το επόμενο πρωί, ρώτησα τη γυναίκα του αν ήθελε να καλέσω ασθενοφόρο. Μου απάντησε πως θα πήγαινε η ίδια τον Fred στο νοσοκομείο, αφότου… τελείωνε το πρωινό της. Αλλά δεν έδειχνε να βιάζεται. Έτσι, κάλεσα ασθενοφόρο” και έσωσε τον άνδρα που είχε στο αίμα του μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών.

 

Λίγες ημέρες αργότερα, ο γάμος ακυρώθηκε γιατί εκείνη είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία στο πιστοποιητικό. Ειρήσθω εν παρόδω, είχε συλληφθεί για απόπειρα δολοφονίας και χορήγηση επιβλαβούς ουσίας (βενζοδιαπεζίνη). Αρνήθηκε την πρώτη κατηγορία, δέχθηκε τη δεύτερη και ομολόγησε πως έβαζε το ηρεμιστικό στον καφέ του, κάθε μέρα για δύο εβδομάδες. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της, βρέθηκαν 144 ταμπλέτες lorazepam (για το άγχος), 28 ταμπλέτες temazepam (για την αϋπνία -με τις αντενδείξεις να αναφέρουν και την απώλεια μνήμης) και τρία άδεια μπουκάλια με φάρμακα -των οποίων οι ετικέτες είχαν αφαιρεθεί. Βρέθηκαν και συνταγές με υπογραφές πέντε διαφορετικών γιατρών, στις οποίες η ίδια εμφανιζόταν με πέντε διαφορετικά ονόματα.

Οι περιοριστικοί όροι της απαγορεύουν την πρόσβαση στο Internet

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 χρόνων, 9 μηνών και 10 ημερών, με τον δικαστή Joseph Phillip Kennedy να λέει “οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με αυτήν την κυρία θα πρέπει να είναι προσεχτικοί”. Στις 18 Μαρτίου του 2016 αποφυλακίστηκε από το Nova Institution για γυναίκες, με μια λίστα περιορισμών.

Η αστυνομία της Halifax έχει εκδώσει ενημέρωση παραβάτη μεγάλου ρίσκου για πάρτη της και πληροφόρησε πως στο εξής η Millie θα πρέπει να ζει στην περιοχή, να ενημερώνει κάθε μέρα για το πού βρίσκεται, για το αν αλλάζει μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο στο παρουσιαστικό της, της έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στο internet και η κατοχή συσκευών με πρόσβαση στο διαδίκτυο, η επικοινωνία άμεση ή έμμεση με οποιοδήποτε από τα παλιά της θύματα ή μέλη των οικογενειών τους, η σύναψη ρομαντικής σχέσης, το να συζήσει με κάποιον ή να κάνει αρραβώνα ή γάμο πριν γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του ενδιαφερόμενου από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και φυσικά, η ενημέρωση για το παρελθόν της.

*Πηγές: bbc.com, jimfishertruecrime.blogspot.gr, Τhe Washington Post, murderpedia.org, mirror.co.uk, cbc.ca, apps.halifax.ca.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα