Το Opel Corsa της 5ης γενιάς με νέους κινητήρες και πλαίσιο κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι

Το Opel Corsa της 5ης γενιάς με νέους κινητήρες και πλαίσιο κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι
Axel Wierdemann

Η 5η γενιά του bestseller της Opel θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο “Mondial de l’Automobile 2014” στο Παρίσι (4 – 19 Οκτωβρίου), ενώ θα περάσει από τις γραμμές συναρμολόγησης πριν από το τέλος της χρονιάς.

Η Opel παρουσιάζει σήμερα τη νέα, πέμπτη γενιά του Corsa. Το bestseller της Opel στοχεύει να προσφέρει μία νέα οδηγική εμπειρία μικρού αυτοκινήτου ανεβάζοντας τον πήχη στις επιδόσεις πλαισίου, κινητήρων και κιβωτίων.

Νέοι, αναβαθμισμένοι και αποδοτικοί τρικύλινδροι, υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1000 κυβ. εκατ., κιβώτια με ομαλή διαδικασία αλλαγών σχέσεων, μία νέα ανάρτηση και το βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης προσφέρουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ακρίβειας. Το νέο Corsa προσφέρεται επίσης με νέα καμπίνα που αποπνέει μία αίσθηση υψηλής ποιότητας, ευρυχωρίας αλλά και προηγμένης τεχνολογίας με σύστημα infotainment IntelliLink και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Οι σχεδιαστές της Opel έδωσαν στο νέο Corsa δυναμικό σχήμα ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, με κομψές, ανάγλυφες φόρμες και ακριβείς λεπτομέρειες.

 Η 5η γενιά του bestseller της Opel θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο “Mondial de l’Automobile 2014” στο Παρίσι (4 – 19 Οκτωβρίου), ενώ θα περάσει από τις γραμμές συναρμολόγησης των εργοστασίων των Zaragoza και Eisenach πριν από το τέλος της χρονιάς.

Axel Wierdemann

 

Εξωτερικά, το Corsa αποπνέει πρακτικότητα και μία έντονη, ξεχωριστή γοητεία που απορρέει από τη νεανική, δυναμική του εμφάνιση. Η νέα γενιά Corsa συνεχίζει τώρα αδιάλειπτα αυτή τη συνταγή επιτυχίας – μέσα από μία εντελώς διαφορετική εκδοχή. Η εξωτερική του σχεδίαση είναι πιο φρέσκια, πιο προηγμένη και με άποψη. Στην τολμηρή φυσιογνωμία του κυριαρχούν προβολείς σχήματος ‘φτερού’ με τα φώτα ημέρας LED επίσης σχήματος φτερού – στοιχείο ταυτότητας Opel – και η χαμηλή σπορ τραπεζοειδής μάσκα με μία δυναμική μπάρα που εδράζει το έμβλημα Opel. Στα ανάγλυφα πλευρά του αμαξώματος διαγράφεται η χαρακτηριστική λεπίδα, ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας Opel. Πίσω, τα φαρδιά οριζόντια διαιρούμενα πίσω φώτα συντελούν στην οπτική διεύρυνση του αυτοκινήτου, ενισχύοντας την αίσθηση δυναμικού στησίματος. Ωστόσο, η αλλαγή γίνεται αντιληπτή στο τιμόνι του νέου Corsa και στην οδήγησή του.

 

Η τελευταία γενιά 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo

Κάτω από το καπό του λεγόμενου “Corsa E” 5ης γενιάς είναι ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel.  Ο συμπαγής, αλουμινένιος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, ο οποίος ήδη πληροί τα πρότυπα Euro 6, διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 66 kW/90 hp ή 85 kW/115 hp. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική απόκριση και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, παράγοντας 170 Nm από τις 1.800 rpm. Ο νέος, μικρού κυβισμού τρικύλινδρος κινητήρας της Opel εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Corsa επεκτείνεται επίσης με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 turbo 74 kW/100 hp με μέγιστη ροπή 200 Nm, και τους περαιτέρω εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρας 1.2 και 1.4L προδιαγραφών Euro 6. Επιπλέον, πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 οι κινητήρες 1.3 CDTI με 55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp αυξάνουν τις επιλογές Corsa στην προσφορά diesel. Στο λανσάρισμα, η πιο οικονομική έκδοση Corsa – με 70 kW/95 hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop – εκπέμπει μόλις 89 g/km CO2. Περισσότερες εκδόσεις χαμηλών ρύπων θα ακολουθήσουν την ερχόμενη άνοιξη.

Axel Wierdemann

 

IntelliLink και συστήματα υποστήριξης οδηγού

Σχεδιασμένη με σαφήνεια, η καμπίνα του νέου Corsa αναπτύσσεται γύρω από ένα εντυπωσιακό κέντρο ελέγχου οδηγού με το ταμπλό οργάνων να ορίζεται από οριζόντιες γραμμές που επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος IntelliLink είναι εργονομικά τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, κοντά στον επιλογέα ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να ελέγχει γρήγορα και διαισθητικά τα κιβώτιο και την οθόνη αφής. Το προηγμένο σύστημα infotainment του νέου Corsa προσφέρει τέλειες ευκαιρίες συνδεσιμότητας, είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν Bluetooth και Siri Eyes FREE. Διατίθενται ποικίλες εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση, καθώς και Stitcher και TuneIn για ιντερνετικό ραδιόφωνο και podcasts, ενώ υπάρχει μία πρακτική βάση σύνδεσης και φόρτισης FlexDock για smartphones.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα