Δικαίωση της ΦΑΓΕ για το “greek yoghurt” στη Βρετανία

Δικαίωση της ΦΑΓΕ για το “greek yoghurt” στη Βρετανία

Δικαστήριο της Βρετανίας δικαίωσε την ΦΑΓΕ για τη σήμανση greek yoghurt, απορρίπτοντας την προσφυγή της αμερικανικής εταιρίας Chobani, που την είχε οικειοποιηθεί

Τη δυνατότητα να πουλάει γιαούρτι στη Βρετανία ως greek yoghurt έχασε η εταιρία Chobani, με δικαστήριο της χώρας να δικαιώνει, έτσι, την ΦΑΓΕ.

Πιο αναλυτικά, εφετείο της Βρετανίας απέρριψε την προσφυγή της Chobani σε όλα της τα σημεία και αρνήθηκε να της επιτρέψει την τροποποίηση των αιτιών της προσφυγής της με την ενσωμάτωση νέων σημείων που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το γιαούρτι που πωλείται ως greek yoghurt στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης, η οποία αφαιρεί τον ορό γάλακτος, δεν πρέπει να περιέχει πρόσθετα και πρέπει να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

Επίσης, παραμένουν σε ισχύ τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα που απαγορεύουν στην Chobani την πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο ως greek yoghurt στραγγιστού γιαουρτιού που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ. Η Chobani διατάχθηκε να πληρώσει για τα δικαστικά και νομικά έξοδα της ΦΑΓΕ για την έφεση, με ένα σημαντικό ποσό να είναι πληρωτέο άμεσα.

Το Εφετείο, ακόμη, αρνήθηκε να δώσει άδεια στην Chobani να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο με το σκεπτικό ότι για να αποφασίσει για το θέμα της παραπλανητικής παρουσίασης του greek yoghurt είχε εφαρμόσει πάγιες αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα