Συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη εν όψει τρόικας, stress tests τραπεζών και νέας εξόδου στις αγορές

Συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη εν όψει τρόικας, stress tests τραπεζών και νέας εξόδου στις αγορές
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ. (EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη. Ποια θέματα θα συζητηθούν

Της Βίκυς Σαμαρά

Ο νέος έλεγχος της τρόικας, η επικείμενη δεύτερη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, καθώς και τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα τεθούν επί τάπητος σε συνάντηση που έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Στη συνάντηση πιθανώς να συμμετάσχουν οι διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Αλέξανδρος Τουρκολιάς της Εθνικής, Δημήτρης Μαντζούνης της Alpha Bank, Μιχάλης Σάλλας της Πειραιώς και Χρήστος Μεγάλου της Eurobank), αν αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη οριστικά.

Το βέβαιον είναι πως σε ξεχωριστή σύσκεψη ο κ.Σαμαράς, ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Χαρδούβελης θα συζητήσουν για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων με στόχο η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για την αξιολόγηση της τρόικας το Σεπτέμβριο, η οποία θα είναι καθοριστική για το κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και στην οποία θα τεθεί και το ποσό που θα χρειαστούν οι τράπεζες εν όψει της ολοκλήρωσης των stress tests στα τέλη Οκτωβρίου- αρχές Νοεμβρίου. Μεταξύ της ΤτΕ και του ΔΝΤ υπάρχει διχογνωμία για το ύψος του ποσού που θα διατεθεί από την ΕΚΤ, το οποίο όσο μεγαλύτερο ενδέχεται να είναι τόσο αυξάνει τον κίνδυνο νέων μέτρων, καθώς η Αθήνα επιθυμεί τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015-2016 και να μη χρειαστούν άλλες παρεμβάσεις.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πραγματοποιείται την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέτουν προτάσεις για δημοψηφίσματα, τις οποίες η δικομματική σκοπεύει να αντιμετωπίσει δια της τεχνικής οδού, καθώς ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρεται σε μία πρόταση (ενώ αναμένεται να κατατεθούν πέντε διαφορετικές) με 120 υπογραφές, θεωρώντας πως δεν ισχύει το προηγούμενο με τη Συνθήκη της Λισαβώνας το 2008.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα