Ο François Brunelle στο NEWS 247: “Βρείτε μου σωσίες στην Ελλάδα”

Ο François Brunelle στο NEWS 247: “Βρείτε μου σωσίες στην Ελλάδα”

Ψάχνει ανθρώπους που είναι όμοιοι, χωρίς να είναι δίδυμοι. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο φωτογράφος François Brunelle, μας μίλησε για το εκπληκτικό πρότζεκτ "Δεν είμαι ένας σωσίας" (Pics)

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια ο 62χρονος φωτογράφος François Brunelle από το Μόντρεαλ γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει άτομα που αν και δεν έχουν καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους είναι σαν δίδυμοι.

Ο τίτλος του έργου ονομάζεται “Je ne suis pas un sosie!”- “Δεν είμαι ένας σωσίας”.

Το NEWS247 ήρθε σε επικοινωνία με τον καλλιτέχνη ο οποίος μας ζήτησε μέσα από τη συνέντευξή του να μεσολαβήσουμε για να βρει σωσίες και στη χώρα μας και να τους φωτογραφίσει.

Πως σας ήρθε αυτή η ιδέα;

Βλέποντας τις ομοιότητες ανάμεσα σε εμένα και άλλους ανθρώπους σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βρω ανθρώπους οι οποίοι μοιάζουν μεταξύ τους. Τότε σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις μου στη φωτογραφία και να τους φωτογραφίσω μαζί.

Πόσο καιρό ασχολείστε με αυτό το πρότζεκτ;

Εδώ και 14 χρόνια, από το 2000. Παράλληλα με τις άλλες ενασχολήσεις μου ασχολούμαι διαρκώς με τους σωσίες. Είμαι τόσο παθιασμένος με αυτό το πρότζεκτ που μπορεί να αφήσω αυτό που κάνω και να “κλέψω” κάποιες ώρες ώστε να φωτογραφίσω τέτοιους ανθρώπους.

Έχετε φωτογραφίσει Έλληνες;

Δεν έχει τύχει ακόμα. Σας παρακαλώ ενημερώστε τους αναγνώστες σας ότι θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω στην Ελλάδα και να φωτογραφίσω άτομα που μοιάζουν μεταξύ τους. Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω της ιστοσελίδας μου francoisbrunelle.com.

Ποια ιστορία από σωσίες που έχετε φωτογραφίσει σας έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη;

Η ιστορία της Anna Rubin και της Nina-Rose Singh οι οποίες γεννήθηκαν την ίδια μέρα στο Οντάριο και συναντήθηκαν μετά από 20 χρόνια στο Μόντρεαλ. ‘Έτυχε να μένουν στο ίδιο διαμέρισμα!

Σε ποιες χώρες έχετε φωτογραφίσει σωσίες;

Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες στον κόσμο για το συγκεκριμένα πρότζεκτ τα 14 τελευταία χρόνια. Επιγραμματικά μπορώ να σας πω ότι έχω ταξιδέψει στις Η.Π.Α, στον Κανάδα, στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία.

Ποια είναι η αντίδραση των ανθρώπων όταν βλέπει ο ένας τον άλλον πριν τη φωτογράφιση;

Με δυο λόγια θα σας πω, “Έκπληξη και γοητεία”. Ο κόσμος νομίζω ότι γνωρίζει ότι κάπου υπάρχει κάποιος που του μοιάζει και όταν έρχεται ο ένας κοντά στον άλλο είναι λογικό να ξυπνούν μέσα του τέτοια αισθήματα.

Έχετε βρει το σωσία σας;

Φυσικά, πρόκειται για ένα διάσημο κωμικό εδώ στον Καναδά. Ο λόγος για τον Jean Maheux με τον οποίο πολύς κόσμος με μπερδεύει σταματώντας με ακόμα και στο δρόμο.

Υπάρχουν άνθρωποι που σας ζητούν να τους βρείτε τους σωσίες τους;

Πάρα πολλοί. Δυστυχώς όμως δεν κάνω κάτι τέτοιο. Φωτογραφίζω ζευγάρια από σωσίες που ήδη υπάρχουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα