Κίνδυνο κουρέματος καταθέσεων βλέπει η ΝΔ

Κίνδυνο κουρέματος καταθέσεων βλέπει η ΝΔ

Ο Μεϊμαράκης καλεί τον Τσίπρα να αποσυνδέσει ανακεφαλαιοποίηση και αξιολόγηση για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα περί έντιμου συμβιβασμού στο θέμα των πλειστηριασμών

Κώδωνα κινδύνου για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κρούει η Νέα Δημοκρατία, εκφράζοντας το φόβο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιβληθεί κούρεμα καταθέσεων και καλώντας την κυβέρνηση να αποσυνδέσει το ζήτημα αυτό από την αξιολόγηση.

Παρέμβαση σχετικά έκανε με δήλωση του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους πολίτες για το θέμα των πλειστηριασμών, για το οποιο η ίδια τώρα δηλώνει ότι αναζητεί έντιμο συμβιβασμό.

Ο κ.Μεϊμαράκης δήλωσε ειδικότερα:

«Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα.

Σας θυμίζω ότι μας έλεγε ότι οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας είναι “κόκκινη γραμμή”. Σήμερα μαθαίνουμε ότι πάει η “κόκκινη γραμμή” και γίνεται “ένας έντιμος συμβιβασμός”.

Τελικά, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κυρίως καλλιεργούν αστάθεια και αβεβαιότητα. Και οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν.

Καθυστερούν την αξιολόγηση και έτσι βάζουν σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Λοιπόν, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, όπως οι ίδιοι είπαν, είναι ανάγκη να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα