Ρήγμα στην κυβέρνηση για τις απεργίες. ΠΑΣΟΚ: “Θα μας βρουν απέναντι”

Ρήγμα στην κυβέρνηση για τις απεργίες. ΠΑΣΟΚ: “Θα μας βρουν απέναντι”

Κατηγορηματικά αντίθετο στο ενδεχόμενο αλλαγών στην εργατική νομοθεσία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλώνει το ΠΑΣΟΚ. Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο αλλαγής της εργατικής νομοθεσίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θέμα που προέκυψε από δημοσιεύματα, εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, έχουν προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις.

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε την Τρίτη (08/07), ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι “θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρονται σε προθέσεις για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, που αφορούν τις απεργίες, την ανταπεργία (lockout) και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. (Ν.1264/82).

Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι διαφωνεί με αυτές τις «προτάσεις» και ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους.

Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να συζητάμε για επαναφορά του μέτρου της εργοδοτικής ανταπεργίας και για διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων.

Και τέλος, δεν αποδεχόμαστε τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων, την ώρα που ο κοινωνικός διάλογος και η επανένωση του έθνους είναι όσο ποτέ αναγκαίοι όροι για την οριστική έξοδο από την κρίση και την εφαρμογή του νέου μοντέλου ανάκαμψης που επαγγελλόμαστε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα