Αλλαγή ατζέντας στα θέματα Δικαιοσύνης επιχειρούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αλλαγή ατζέντας στα θέματα Δικαιοσύνης επιχειρούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ζήτησαν ενημέρωση Τσακαλώτου για τη διαπραγμάτευση την ημέρα που θα συγκρούονται οι αρχηγοί για τη Δικαιοσύνη. Πιθανότητα μετατόπισης του ενδιαφέροντος από Γεννηματά σε Βενιζέλο

Προβληματισμό και ερωτήματα σχετικά με τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση της Δικαιοσύνης γεννά η πρωτοβουλία τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Γ. Κουτσούκος, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μανιάτης) να ζητήσουν ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη διαπραγμάτευση την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα δηλαδή που θα συζητείται στη Βουλή το θέμα των καταγγελιών για το χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι τρεις βουλευτές με επιστολή τους προς το προεδρείο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούν να ενημερώσει ο κ. Τσακαλώτος, τη συγκεκριμένη ημέρα τη Βουλή, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αναδεικνύοντας ουσιαστικά το ζήτημα της οικονομίας σε θέμα της ημέρας.

Σε περίπτωση που γίνει, όμως, αποδεκτό το αίτημά τους τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επισκιαστεί η παρέμβαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά το απόγευμα της ίδιας ημέρας για τη Δικαιοσύνη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει «σηκώσει» προσωπικά το θέμα της δικαιοσύνης ανταλλάσσοντας «πολεμικές επιστολές» με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Μάλιστα καθίσταται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν τα φώτα της δημοσιότητας από την κυρία Γεννηματά και να στραφούν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος θα τοποθετηθεί δύο ημέρες αργότερα για τα ζητήματα Δικαιοσύνης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η συζήτηση της Τρίτης αποτελεί προνομιακό πεδίο για την κυρία Γεννηματά η οποία αναμένεται να επιτεθεί στον πρωθυπουργό στο πλαίσιο μιας διαδικασίας όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αντίθετα στη συζήτηση της Πέμπτης αναμένεται να ξεχωρίσει η τοποθέτηση του κυρίου Βενιζέλου ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να εξαπολύσει επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και στον αναπληρωτή υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα