Δημοτικός υπάλληλος αποσπούσε χρήματα τάζοντας δουλειά σε ανέργους

Δημοτικός υπάλληλος αποσπούσε χρήματα τάζοντας δουλειά σε ανέργους

Μέχρι και μαθήματα παρέδιδε ένας υπάλληλος δήμου του νομού Θεσσαλονίκης, για να πείσει ανέργους ότι θα τους έβρισκε δουλειά

Πολίτες που είχαν ανάγκη μια δουλειά, εξαπατούσε ένας 49χρονος ημεδαπός, υπάλληλος δήμου του νομού Θεσσαλονίκης, μέχρι να γίνει αντιληπτός από την αστυνομία και να ολοκληρωθεί η δράση του.

Ο 49χρονος διάλεγε τα θύματα του, προτιμώντας αυτά να είναι άτομα που ήταν άνεργα, και κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους. Τους υποσχόταν ότι θα προσλαμβάνονταν στον συγκεκριμένο δήμο, επικαλούμενος υποτιθέμενη προκήρυξη. Προκειμένου μάλιστα να τον πιστεύουν, παρέδιδε πρακτικά μαθήματα, χρησιμοποιώντας όχημα του δήμου. Συνέχισε μάλιστα να τους αποσπά χρήματα, ισχυριζόμενος ότι χρειάζονταν περισσότερα δικαιολογητικά για την πρόσληψη τους, όπως επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως προέκυψε, παρουσιαζόταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης και έπαιρνε χρήματα, χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια. Η δράση του περιελάμβανε, επίσης, παρότρυνση των θυμάτων σε σύναψη δανείων με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί του, αποσπώντας όλο το ποσό του δανείου.

Η παράνομη δράση του 49χρονου ξεκίνησε το 2004 και έως την τρέχουσα χρονιά εξαπάτησε τουλάχιστον 13 άτομα, κερδίζοντας απ’ αυτά 47.657 ευρώ ενώ προσπάθησε να αποσπάσει επιπλέον 1.510 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια ενώ οι έρευνες για να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του, συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα