Στα χρώματα της Βελγικής σημαίας κτήρια σε όλο τον κόσμο, μεσίστιες οι σημαίες

default image

Σε ένδειξη αλληλεγγύης πολλά κτήρια ντύθηκαν με τα χρώματα της Βελγικής σημαίας, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στις πρεσβείες του Βελγίου στις χώρες της Ευρώπης (Pics + Video)

“Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους ανθρώπους στις Βρυξέλλες το Παρίσι θα φωτίσει τον πύργο του Eiffel απόψε με τα χρώματα της Βελγικής σημαίας”, ανακοίνωσε μέσω twitter η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

“Η Ευρώπη χτυπήθηκε σήμερα στην καρδιά της. Για άλλη μια φορά, δέχθηκαν επίθεση οι θεμελιώδεις αξίες της : η ελευθερία της, ο ανθρωπισμός της, η ανεκτικότητα της, η ασάλευτη προσήλωσή της στη δημοκρατία”, σημείωσε ο ίδιος.

 

Η μνημειώδης Πύλη του Βρανδεμβούργου του 18ου αιώνα, στο Βερολίνο, που συμβολίζει την ειρήνη, στα χρώματα του Βελγίου, ως φόρος τιμής στα θύματα των Βρυξελλών.


Στα χρώματα της βελγικής σημαίας και η Φοντάνα Ντι Τρέβι.

To κτίριο του Δημαρχείου στη Λυών.

 

Το κτήριο Burj Khalifa στο Ντουμπάι “ντύθηκε” και αυτό στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου σε ένδειξη συμπαράστασης για τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης.


Μεσίστιες οι σημαίες της Ε.Ε.

 

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα κτήρια της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, έπειτα από τις πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην καρδιά της Ευρώπης.

 

Όπως και στο Μέγαρο, στην καρδιά του Λονδίνου.


Παράλληλα, σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως και στην Αθήνα οι πολίτες πραγματοποιούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τα θύματα των συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων.

 

Μηνύματα ειρήνης και αλληλεγγύης στους δρόμους των Βρυξελλών

 

Μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη βελγική πρωτεύουσα οι κάτοικοι των Βρυξελλών “ζωγραφίζουν” μηνύματα ελπίδας, αλληλεγγύης και ειρήνης.

Χρησιμοποιώντας χρωματιστές κιμωλίες σχηματίζουν καρδιές και γράφουν μηνύματα κατά της τρομοκρατίας στην άσφαλτο της κεντρικής πλατείας της πόλης.

 

Το παρόν στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών έδωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που εξέφρασε και νωρίτερα τη λύπη του και καταδίκασε την επίθεση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα