Το μήνυμα του Βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου στο βελγικό λαό: ‘Στην απειλή, θα απαντήσουμε ενωμένοι’

Διαβάζεται σε 2'
default image

Ο αρχηγός του βελγικού κράτους, Βασιλιάς Φίλιππος απηύθηνε μήνυμα στο βελγικό λαό, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες άτομα το πρωί της Τρίτης

Μήνυμα του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου, μετά τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, το οποίο μεταδόθηκε σε όλο το βελγικό λαό τηλεοπτικά στις 19.00 το απόγευμα, τοπική ώρα. Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας: “Μοιραζόμαστε τον πόνο σας”.

Ο βασιλιάς Φίλιππος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και πρώτων βοηθειών που συμμετέχουν από το πρωί στις επιχειρήσεις. “Απέναντι στην απειλή, θα συνεχίζουμε να απαντάμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ήρεμα και με αξιοπρέπεια” σημείωσε.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, η χώρα μας είναι σε πένθος. Για κάθε έναν από εμάς, η 22α Μαρτίου δεν θα είναι ποτέ ξανά μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Οι ζωές που επλήγησαν, τα βαθιά τραύματα, ο πόνος χτύπησε τη χώρα μας.

Η Ματίλντ (η σύζυγός του) και εγώ, μοιραζόμαστε τον πόνο σας, όσων έχετε χάσει κάποιο κοντινό πρόσωπο ή έχετε κάποιον τραυματία από τις άτιμες και απεχθείς επιθέσεις σήμερα.

Εκφράζουμε όλη μας την υποστήριξη στα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και βοήθειας και αναγνωρίζουμε την προσπάθεια όλων που προσέφεραν αυθόρμητα τη βοήθειά τους.

Απέναντι στην απειλή, θα συνεχίζουμε να απαντάμε ενωμένοι, με σταθερότητα, ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι η δύναμή μας.

Πηγή: Le Soir

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα