Λύση πακέτο” για αξιολόγηση – χρέος έως τις 22 Απριλίου βλέπει ο Τσακαλώτος

Λύση πακέτο” για αξιολόγηση – χρέος έως τις 22 Απριλίου βλέπει ο Τσακαλώτος
Discussion and voting on amendment about TV broadcasting licenses number decision-making competence in Plenary. In Athens, on Jan. 29, 2016/ , 29 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν όσα ακούγονται στα δελτία ειδήσεων για ασφαλιστικό – φορολογικό και υποστήριξε ότι αυτά που λέγονται δεν έχουν καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις

Την πεποίθησή του ότι το αργότερο μέχρι τις 22 Απριλίου η κυβέρνηση και οι δανειστές θα έχουν καταλήξει σε συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση αλλά και για τη διευθέτηση του χρέους, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και διέψευσε ταυτόχρονα όσα αποκαλύπτουν τα δελτία ειδήσεων για τις δρομολογούμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

«Νομίζω ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα μπορέσει να βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος σε μια σύντομη ενημέρωση που παρέσχε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ξεκαθάρισε, μάλιστα ότι στόχος είναι να υπάρξει συνολική λύση για όλα τα εκκρεμή ζητήματα κει εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί παίκτες που θέλουν να βρεθεί λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν το Σάββατο στις 2 Απριλίου και ότι οι συζητήσεις θα ξαναρχίσουν τη Δευτέρα, 4 Απριλίου. «Ο σκοπός είναι η πρώτη φάση αυτών των διαπραγματεύσεων να έχει τελειώσει μέχρι τις 12, 13 Απριλίου» είπε και σημείωσε ότι αμέσως μετά θα αρχίσουν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον για το χρέος. «Είναι η ανοιξιάτικη συνάντηση του ΔΝΤ με στόχο να υπάρχει μια τελική συμφωνία για όλο το πακέτο, δηλαδή και τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που βγαίνουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά και το χρέος» ανέφερε.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η ρητή διαβεβαίωση του κ. Τσακαλώτου ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις των δελτίων ειδήσεων για νέες τεράστιες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.  «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι λέμε εμείς για το φορολογικό και τι λέμε εμείς για το ασφαλιστικό. Απλώς να κάνω μια προειδοποίηση στον κόσμο ότι αυτά που διαβάζω στα δελτία των οκτώ και των εννιά το βράδυ είναι πολύ μακριά απ’ αυτά που συζητάμε» είπε και πρόσθεσε: «ξαφνιάζομαι με το τι έχω διαβάσει και το τι έχω δει». «Δεν ξέρω σε ποιες συναντήσεις αναφέρονται και σε ποιες συζητήσεις. Πάντως όχι σε αυτές όπου έχω εγώ κάποια συμμετοχή» ανέφερε  ο υπουργός Οικονομικών.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα