Φωτογραφική διάταξη για υψηλόμισθους εξωτερικούς σύμβουλους καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Φωτογραφική διάταξη για υψηλόμισθους εξωτερικούς σύμβουλους καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2016 draft State Budget, in Athens, on Dec. 5, 2015 / . , 5 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Απαντώντας ο Γ. Δραγασάκης κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δαπάνησε 1 εκ. ευρώ για συμβούλους έναντι 14,4 εκ. ευρώ της κυβέρνησης Σαμαρά

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ψήφιση εκπρόθεσμης τροπολογίας με την οποία ανανεώθηκε και επεκτάθηκε η χρονική διάρκεια των συμβάσεων εξωτερικών συμβούλων εξαπέλυσαν από κοινού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με την κυβέρνηση να απαντά παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι το κόστος για εξωτερικούς συμβούλους είναι πλέον υποπολλαπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν.

Το θέμα έθεσε πρώτος ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανανέωση της πληρωμής του νοτιοκορεάτη συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Γκλεν Κιμ. «Έχετε φέρει μετακλητούς του διεθνούς jet set» είπε ο κ. Θεοχάρης. Σε ανάλογο μήκος κύματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών ότι προχωρά σε απευθείας αναθέσεις. Αντίστοιχα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι διεξάγει διαγωνισμούς «χωρίς διαδικασίες και χωρίς διαφάνεια».

Στις αιτιάσεις των τριών κομμάτων απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δαπάνησε το 2015 μόλις 1 εκ. ευρώ για πληρωμή εξωτερικών συμβούλων έναντι 14,4 εκ. ευρώ που δαπάνησε το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά. «Η πρόταση που κάνουμε, αποσκοπεί στο να έχουμε μια πιο διαφανή και πιο οικονομική διαχείριση» σημείωσε και αντέτεινε ότι πλέον η διαδικασία περνά από την κεντρική κυβέρνηση και όχι από τους εποπτευόμενους φορείς με αποτέλεσμα να είναι πιο διαφανής. Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι οι εν λόγω σύμβουλοι είναι απαραίτητοι για τη διαπραγμάτευση για το χρέος. Κατηγόρησε, μάλιστα, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι είχαν υπογράψει τεράστια συμβόλαια με ξένους συμβούλους για το PSI και το ΤΑΙΠΕΔ ενώ η σημερινή κυβέρνηση μειώνει σημαντικά τις δαπάνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα