Στο κόκκινο το θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ

Στο κόκκινο το θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ----ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ. Οι παρασκηνιακές κινήσεις και η τακτική Βενιζέλου. Γιατί η συνεδρίαση μυρίζει "μπαρούτι". Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Ιδιαιτέρως θερμή αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζεται έτοιμος να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος που έχει προαναγγείλει, αλλά και του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης για το Φθινόπωρο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρες και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει να μπει ένα τέλος στην πολυφωνία των στελεχών για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας όλους να ξεκαθαρίσουν μέσα στα όργανα τη θέση τους.

Την ίδια στιγμή, που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργιώδες παρασκήνιο με ζυμώσεις, δείπνα και συγκεντρώσεις στελεχών, η σημερινή συνεδρίαση μυρίζει “μπαρούτι” με αιχμή όχι μονο τις διεργασίες για τις συνεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και για την ηγετική ομάδα που θα οδηγήσει τις εξελίξεις.

Ο κ. Βενιζελος στην τοποθέτηση του αναμένεται να ζητήσει απο όλους να σταματήσουν τις μεμονωμένες κινήσεις που δημιουργούν σύγχυση και δεν συνιστούν πολιτική πράξη, ενώ θα εκφράσει εκ νέου τη δυσφορία του εναντίον όσων εγείρουν θέμα αλλαγής ηγεσίας – έστω και συγκεκαλυμμένα – χαρακτηρίζοντας αστεία τη σχετική συζήτηση και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα ηγηθεί της Ελιάς στις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο, έτοιμα για σύγκρουση εμφανίζονται στελέχη που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο που προβάλουν την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μην χάσει την πολιτική του ταυτότητα και τη αυτόνομη πορεία του και να μην κρυφτεί πίσω από σχήματα που καν δεν υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι η «Ελιά» θα αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την έναρξη του διαλόγου για τη Δημοκρατική Παράταξη απευθύνοντας κάλεσμα και προς τα άλλα κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, αλλά και προσκλητήριο επαναδραστηριοποίησης σε όσα στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ένα ακόμα εσωκομματικό κείμενο έφθανε στα γραφεία των πολιτικών συντακτών με τις υπογραφές της Εύης Χριστοφιλοπούλου, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Παντελή Καψή, του Θανάση Χειμωνά, του Κώστα Σπηλιώπουλου και της Αθήνας Δρέττα, μετά από δείπνο στο σπίτι της υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως διατυπώνεται, δεσπόζουσα άποψη είναι η θέση για διεξαγωγή συνεδρίου του συνόλου των δυνάμεων του κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς το Φθινόπωρο και σημειώνουν ότι η παράταξη δεν έχει «παντρευτεί τη Ν.Δ., ούτε χρειάζεται να λογοδοθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά, αντιθέτως, πρέπει να μετατραπεί σε τρίτο πόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα