Γεροβασίλη: ‘Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων συνδέθηκε με απολύσεις’

Γεροβασίλη: ‘Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων συνδέθηκε με απολύσεις’
Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά σε συνέντευξη Τύπου του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media)., την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου και τον νόμο Μητσοτάκη

«Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων συνδέθηκε με απολύσεις. Γι’ αυτό υπήρχε πρόβλημα» υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κατάργησε τον νόμο Μητσοτάκη που χρησιμοποιούσε την αξιολόγηση για να δημιουργήσει δεξαμενές απολύσεων.

Τόνισε ότι όταν όλα έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση, άλλαξαν σε ένα βράδυ προϊστάμενοι και διευθυντές με ανάθεση.

«Πολλοί από αυτούς προκάλεσαν δυσκολίες στην αξιολόγηση αρνούμενοι να ασκήσουν τα καθήκοντά τους».

Αναφερόμενη στη στάση του ΔΝΤ σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση, η κα. Γεροβασίλη σχολίασε ότι το ΔΝΤ -όπως και στην πρώτη αξιολόγηση- έτσι και τώρα, σε αντίθεση με του Ευρωπαίους, βάζει κάποια θέματα.

Για την κυβέρνηση επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να τηρήσουν όλοι όσα έχουν συμφωνηθεί, ώστε τον Αύγουστο του 2018, η χώρα να βγει ελεύθερα στις αγορές χωρίς επιτροπεία και να ανακάμψει η οικονομία.

Ακούστε τις δηλώσεις της κας Γεροβασίλη στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα