Η Γαλλία στοχεύει σε μικρότερο έλλειμμα χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη

Η Γαλλία στοχεύει σε μικρότερο έλλειμμα χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη
French President Emmanuel Macron greets visitors in the Elysee presidential palace in Paris, Sunday, Sept. 17, 2017 as part of the 34th edition of France's heritage open days. The national buildings and administrations of France are open to the public for the Heritage Days weekend. (AP Photo/ Thibault Camus, Pool ) AP

Η σταθερή ανάπτυξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μακρόν μπορεί να μειώσει τις δαπάνες λιγότερο στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις

Η Γαλλία θα μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της λίγο περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις φέτος και τον επόμενο χρόνο χάρη στην καλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Η σταθερή ανάπτυξη σημαίνει επίσης ότι η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να μειώσει τις δαπάνες λιγότερο στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει τώρα σε δημόσιο έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ φέτος και 2,6% τον επόμενο χρόνο από 3,0% και 2,7% που ανέμενε προηγουμένως.

«Είναι λίγο καλύτερο από αυτό που προαναγγείλαμε στους βουλευτές, καθώς η ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Η Γαλλία καταγράφει έλλειμμα που ξεπερνά το όριο του 3,0% της ΕΕ κάθε χρόνο από το 2007 και χρειάζεται να το κρατήσει κάτω από το επίπεδο αυτό για δύο χρόνια προκειμένου να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.

Ο Λεμέρ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 16 δισεκ. ευρώ το 2018, λιγότερο από τα 20 δισ. ευρώ που είχε προαναγγείλει.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP/Thibault Camus, Pool)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα