Κλειδώνουν τα δημοσιονομικά, εκτός της διαπραγμάτευσης τα εργασιακά

Κλειδώνουν τα δημοσιονομικά, εκτός της διαπραγμάτευσης τα εργασιακά
Nikos Libertas / SOOC

Τι συζητήθηκε στην κρίσιμη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου. Δεν έχουν πολιτική βούληση για συμφωνία οι δανειστές, καταγγέλλει η Αθήνα

Ευθείες βολές προς τους δανειστές πως δεν υπάρχει από την πλευρά τους πολιτική βούληση για συμφωνία εξαπέλυσε κορυφαίος παράγοντας που συμμετείχε στην κρίσιμη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση, κατήγγειλε ο ίδιος παράγοντας.

Κληθείσα να περιγράψει την πορεία των διαπραγματεύσεων, η ίδια πηγή αποκάλυψε πως τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν θέματα που δεν είναι στο τραπέζι, όπως τα εργασιακά.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό μέτωπο, ο ίδιος αξιωματούχος γνωστοποίησε πως οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία, τελικώς έλαβαν τα ορθά και το θέμα είναι έτοιμο να κλείσει.

Αναφερόμενη στις θέσεις που εκφράζουν οι δανειστές, η κυβερνητική επιβεβαίωσε πως συνεχίζονται οι διαφωνίες στους κόλπους των θεσμών, αποκαλύπτοντας πως το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει μια ήπια στάση απέναντι στο θέμα του χρέους και μια σκληρή στάση στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, όμως η ΕΕ κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας πως οι δανειστές “Θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή” για να υπάρξει συμφωνία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευ. Τσακαλώτος.

Το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε αποτίμηση της προόδου που έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί στη διαπραγμάτευση, ενώ επανασχεδίασε τη στρατηγική και τις κινήσεις του, ενόψει της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group, αύριο Τετάρτη.

πηγή: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα