Πυρκαγιά σε δασική έκταση σε Δράμα και Καλαμπάκα. Που αλλού επιχειρούν οι πυροσβέστες

Πυρκαγιά σε δασική έκταση σε Δράμα και Καλαμπάκα. Που αλλού επιχειρούν οι πυροσβέστες

Αμέτρητες και σήμερα οι εστίες της φωτιάς σε όλη την Ελλάδα, με το πυροσβεστικό σώμα να επιχειρεί από ξηράς και αέρος ,μεταξύ άλλων σε Κρήτη, Δράμα, Άρτα, Αγρίνιο και Εύβοια. Ποια η κατάσταση στα μέτωπα ως αυτή την ώρα

Δεκάδες τα μέτωπα της φωτιάς και την Τρίτη σε όλη τη χώρα, από την Εύβοια και την Κρήτη, ως την Καβάλα, τη Δράμα αλλά και την Άρτα και το Αγρίνιο. Συνολικά ως τις 18.00 το απόγευμα η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Πιο αναλυτικά, σε εξέλιξη από το μεσημέρι δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πλατανιά, του Δήμου Παρανεστίου, στη Δράμα. Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 πεζοπόρα & 4 Α/Φ. Ακόμη μία πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυρέλι, στην Καλαμπάκα, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τέλος, το μεσημέρι οι πυροσβεστικές αρχές σημείωσε το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιομάνινα Αγρινίου. Στο Αγρίνιο, επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 PZL, που έχουν καταφέρει να θέλουν υπό έλεγχο τις φλόγες. 

Πέραν των παραπάνω μετώπων, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κοκάρτζα, Κιλκίς, όπως και στις Στροβλές Χανίων, φωτιά που καίει από τη Δευτέρα στο νησί. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο φαίνεται πως είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μάνα, στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Δημήτριος Λεσινίου, στο Μεσολόγγι, ενώ έσβησε μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Κόπραινας, του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στην Άρτα.

Οι συμβουλές της Πυροσβεστικής

Οι προσπάθειες των ανθρώπων του πυροσβεστικού σώματος τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τεράστιες, με τα μέτωπα της πυρκαγιάς να είναι καθημερινά δεκάδες. Έτσι από την Πυροσβεστική αναρτούν συχνά οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες για την έγκαιρη και καλύτερη αντιμετώπιση των εστιών της φωτιάς.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ @PYROSVESTIKI

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα