Κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή

Κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

O Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον υπ. Άμυνας με αναφορές σε Jaguar και ψώνια στο Λονδίνο. Ο Π. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το όχημα ανήκει στην ελληνική πρεσβεία, υπενθύμισε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι το έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος - και θύμισε το ταξίδι του κ. Γεωργιάδη με σκάφος στη Μύκονο.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε στη Βουλή με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν προσωπικές επιθέσεις για  ψώνια του κ. Καμμένου στο Λονδίνο, τις διακοπές του κ. Γεωργιάδη στη Μύκονο αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τους τόνους ύψωσε πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ανάπτυξη κοινοβουλευτικής ερώτησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Άμυνας. «Ωραία πήγαν τα ψώνια στο Λονδίνο;» ρώτησε δηκτικά τον κ. Καμμένο. Συνέχισε, μάλιστα, στο ίδιο ύφος ρωτώντας τον υπουργό Άμυνας εάν του άρεσε η Jaguar με την οποία εθεάθη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Απαντώντας ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η Jaguar με την οποία κυκλοφορούσε στο Λονδίνο είναι υπηρεσιακό όχημα της Ελληνικής Πρεσβείας που διατίθεται σε όλους τους υπουργούς. Απεκάλυψε, μάλιστα, ότι με την ίδια Jaguar κυκλοφορούσε και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός. «Με το αυτοκίνητο αυτό εσείς κύριε Γεωργιάδη κάνατε βόλτες στη συνέλευση του IMO. Εγώ πήρα το αυτοκίνητο αυτό για μια ώρα μεταξύ της επίσημης συναντήσεως και του γεύματος» είπε ο κ. Καμμένος. «Πήγα να αγοράσω για τα παιδιά μου μια κούκλα Barbie. Έψαχνα να βρω και ένα σκάφος τηλεκατευθυνόμενο σαν και αυτό με το οποίο κυκλοφορούσατε με τον Γιάννη Πρετεντέρη στη Μύκονο αλλά δεν είχε τέτοιο μοντέλο…» είπε ο κ. Καμμένος και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να είναι «πιο σοβαρός» και να μη χρησιμοποιεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σαν να είναι τηλεόραση.

Οι δύο άνδρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους όμως και για το ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Γεωργιάδης έψεξε τόσο τον κ. Καμμένο για την κριτική του ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις που εξαπέλυαν προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «συνήγορο υπεράσπισης» του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου. «Απορώ πως σας ανέχονται ακόμα στη ΝΔ; Είναι, βέβαια, επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «κουμπάρα» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα