Στα άκρα η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Αλέξης Τσίπρας και 70 Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και κάθε ενεχομένου προσώπου. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ζήτησαν δημοψήφισμα για τον Φωτόπουλο, όχι για τους μισθούς

Του Γιάννη Πιτταρά

Ανεβάζει και αλλο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τοσο την απόφαση της Κουμουνδουρου να βρεθεί στο πλευρό των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οσο και για την πρωτοβουλία συλλογής 120 υπογραφών βουλευτών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δημοψηφισμα για την ακύρωση πώλησης του 30% της Επιχειρησης Ηλεκτρισμού.

Η Χαριλάου Τρικουπη κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οτι συνεχίζει να βαδίζει στο αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης και του διχασμού με ψευδή, ύβρεις και καταστροφολογίες, ενω για την πολιτικη πρωτοβουλία συνεννόησης με τα αλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για δημοψηφισμα, εξαπολύει βέλη οτι «επιχειρεί να μετατρέψει το θέμα της μικρής ΔΕΗ σε μέσο εγκλωβισμού και ομηρίας των άλλων κομμάτων και των ανεξαρτήτων βουλευτών. Θέλει να τους καταστήσει μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προκαλέσει αδιέξοδο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα της χώρας και την έξοδο από την κρίση», επισήμανε η Χαρ. Τρικούπη.

Ειδικότερα πάντως, μετα και τις τηλεφωνικές του Αλέξη Τσιπρα με τους αρχηγούς της  αντιπολίτευσης, στο ΠΑΣΟΚ στέκονται ιδιαιτέρως στην επικοινωνία Τσίπρα-Κουτσούμπα επισημαίνοντας τη διαφοροποίηση του Περισσου που ζητά την κατάργηση όλων των νομών για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας απο το 1990 εώς το 2014.

Σε αυτή την περίπτωση – όπως σημειώνουν απο το ΠΑΣΟΚ – για να καταφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μαζί τους τις ψήφους του ΚΚΕ, είναι αναγκασμένοι να  υιοθετήσουν την καθολική  αντιευρωπαϊκή στάση του ΚΚΕ κατά της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.  “Ήρθε η ώρα επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την μεγάλη απόφαση: Τελικά είναι ένα κομμουνιστογενές κόμμα  παλαιάς κοπής ή ένα ευρωπαϊκό κόμμα , όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας όταν συναντά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ;”

Μέτωπο ομως ανοίγει το ΠΑΣΟΚ και απέναντι στη ΔΗΜΑΡ καλώντας τον Φώτη Κουβελη να ξεκαθαρίσει την σταση του και να μην ακολουθεί μια αμφίσημη σταση, αφού σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις απο το γραφείο τυπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Κουβελης φέρεται να εχει πει στον Αλέξη Τσιπρα οτι είναι άλλο ζήτημα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κι άλλο θέμα η διάσπαση και πώληση υποδομών της επιχείρησης.

Όπως σημειώνει μαλιστα η Χαριλάου Τρικουπη «ενδιαφέρον έχει και η στάση της ΔΗΜΑΡ, που είναι υπέρ της απελευθέρωσης της ενέργειας αλλά κατά του νόμου για τη “μικρή ΔΕΗ”. Άρα το ίδιο δίλημμα ισχύει και για τη ΔΗΜΑΡ. Θα επιλέξει την αντιευρωπαϊκή γραμμή του ΚΚΕ απαρνούμενη την ευρωπαϊκή της πορεία γινόμενη συνιστώσα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ, καταπατώντας διακηρυγμένες αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, μόνο και μόνο για τη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων που πηγαίνουν τη χώρα μας ολοταχώς στο παρελθόν;»

Μεσα σε αυτο το κλίμα ιδιαιτέρως αιχμηρός ηταν το σχόλιο του υφυπουργου Αναπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινοπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Όταν έγιναν περικοπές μισθών και συντάξεων ο κ. Τσίπρας δεν έθεσε θέμα δημοψηφίσματος, αλλά το έκανε χάριν του κ. Φωτόπουλου” σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα